BÜYÜK SENDİKACI TOPRAĞA VERİLDİ

BÜYÜK SENDİKACI TOPRAĞA VERİLDİ

Zonguldak&[#]8217;ın tanınmış sendikacılarından Yekta Kalafat gözyaşları arasında son yolculuğunda uğurlandı.

Maden işçiliğinden sendikacılığın her kademesinde yer alan ve Genel Maden İşçileri Sendikası Teşkilatlandırma Başkanlığını yaptıktan sonra emekliye ayrılarak Alaplı&[#]8217;da dernek çalışmaları yapan Kalafat bir süredir yaşadığı sağlık sorunlarını aşamayarak yaşama gözlerini yumdu.

Emekliye ayrıldıktan sonra yaşamını Alaplı&[#]8217;da sürdüren ve bir süre Tüm İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanlığını sağlık sorunları nedeniyle noktalayan 67 yaşındaki Yekta Kalafat 2 kez bayy-pass olmuştu. Geçen Cuma akşamı  rahatsızlanan Kalafat, yaşama veda etti. 3 çocuk babası yılların sendikacısı Kalafat&[#]8217;ın vefatı madencilik, sendika camiası ve sevenlerini yasa boğdu. Çalışma yaşamına Armutçuk&[#]8217;da madenci olarak başlayan ve GMİS Şube Başkanlığı&[#]8217;ndan sonra Mehmet Tezer ve Şemsi Denizer&[#]8217;in Başkanlığı&[#]8217;ndaki yönetimlerde Teşkilatlandırma Başkanlığı yapan 3 çocuk babası Kalafat&[#]8217;ın cenazesi evinden alınarak Merkez camiine getirildi. Cenaze törenine Ailesi, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım Medya Başkanı G. İsmail Öztürk,eski sendikacılardan Rahmi Yaman,GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Meslek Örgütleri ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri,Maden işçileri, esnaf ve çok sayıda sevenleri katıldı. Bu sırada ailesi ve yakınları taziyeleri kabul etti. Yılların sendikacısı ve cemiyetçisi Kalafat´ın tabutu, cenaze namazının ardından eller üzerine alınarak cenaze aracına kadar taşındı. Kalafat´ın cenazesi 690 Evler mevkiindeki şehir mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Maden işçilerinin sendikal mücadelesinde önemli bir yeri olan Genel Maden İşçileri Sendikası eski Teşkilatlandırma Genel Sekreteri Yekta Kalafat&[#]8217;ın vefatı kömür havzasını yasa boğarken Gündem Gazetesi olarak Kalafat ailesine baş sağlığı diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2012, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER