ENGELLİLER DÜŞÜNÜLDÜ

ENGELLİLER DÜŞÜNÜLDÜ
Ereğli ilçesi Kaymakamlığı tarafından engellilerin devlet dairelerinde işlerini rahatça yapmalarının sağlanması amacıyla hükümet konağının girişine iki adet tekerlekli sandalye yerleştirildi.
Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Vali Erol Ayyıldız&[#]8217;ın talimatları doğrultusunda engellilerin devlet dairelerinde işlerini rahatça yapmalarının sağlanması amacıyla hükümet konağının girişine iki adet tekerlekli sandalye yerleştirdiklerini söyledi. Kaymakam Çay, Valimizin talimatı doğrultusunda resmi kurum ve kuruşlarda ilk defa böyle bir uygulama başlatıyoruz. Gelen özürlü ve hasta vatandaşlarımızın zaten hükümet konağında asansör var. Ama asansöre kadar ve asansörden çıktıktan sonra vatandaşlarımız ilgili kurumlarda işlerini görmesi için değnek ve yakınlarının sırtında götürülmek zorunda kalıyordu. Bizde bunun için hükümet konağının girişine iki tane tekerlekli sandalye yerleştirdik. Bu tekerlekli sandalyelerin bir tanesini Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanımız İsmail Şentürk verdi. Diğer tekerlekli sandalyeyi de bir hayırsever vatandaşımız verdi. Engelli vatandaşlarımız hükümet konağı girişine koyduğumuz iki adet tekerlekli sandalye yardımıyla asansöre kadar tekerlekli sandalyeye gidecek, hangi kuruma gidecekse tekerlekli sandalye ile giderek işini rahat bir şekilde görecektir. Şayet engellinin yakını yanında yok ise bu sefer hükümet konağında görevli polis memurumuz eşliğinde tekerlekli sandalyeye bindirilerek ilgili kuruma giderek işlerini halletmesi sağlanacak ve işi bitince de yine görevli polis memuru arkadaşımızla beraber hükümet konağı çıkışına kadar götürülecek&[#]8221; dedi.
Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanımız İsmail Şentürk de, &[#]8220;İlçemizde bir çok devlet dairesini bünyesinde barındıran hükümet konağımızın girişine kaymakamımızın talimatıyla 2 tane tekerlekli sandalye bırakmış bulunmaktayız. Daha önce de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize de engelli vatandaşlarımıza hizmet vermek amacıyla iki adet tekerlekli sandalye vermiştik. Kaymakamımız İbrahim Çay&[#]8217;a da duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum. Buradan da ilçemizdeki engelli vatandaşlara duyurmak istiyorum. Hükümet konağına gelen engellilerimiz için iki adet tekerlekli sandalyemiz ve kendilerine yardımcı olacak polis memuru arkadaşlarımız var. Ben tekrar kaymakamımıza göstermiş olduğu örnek davranıştan dolayı hizmet görecek engelli vatandaşlarımız adına çok teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2012, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER