EREĞLİ&8217;DE T.C TEPKİSİ

EREĞLİ&8217;DE T.C TEPKİSİ
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli İlçesi Bağlık Mahallesinde bulunan Ziraat Bankası´nın bakım ve onarım çalışmaları sonrasında tabelasında yer alan TC. İbaresinin kaldırılması tepkileri de beraberinde getirdi.

İlçede bulunan Eğitim-İş sendikası, Alevi Kültür Dernekleri, Atatürkçü düşünce derneği, Cumhuriyet Kadınları derneği, Çağdaş yaşamı destekleme derneği, Çevre Koruma Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Cumhuriyet Halk Partisi ve İşçi Partisi temsilcileri ellerinde T.C logosu yazan dövizlerle Ziraat Bankası önünde toplandı.

Burada sendikaları temsilen konuşan Eğitim-İş Sendikası Ereğli Temsilcisi Cengiz Başaran, T.C ibaresinin kaldırılmasına tepki göstererek, Cumhuriyetin ve Türklüğün kaldırılması anlamına geldiğini ifade etti.
   Başaran, Merkezi yönetimin Ankara olmaktan çıkacağını savunarak Bunun da başkentlerin oluşması anlamına geldiğini kaydetti.


   Eylemciler, ellerinde ki dövizleri de bankanın önüne bıraktı. Polisin güvenlik önlemi aldığı Kalabalık banka önünde fotoğraf çektirdikten sonra olaysız şekilde dağıldı.
   

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2013, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER