İş Güvenliği TIR'ı Zonguldak'ta

AVRUPA turu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği çözümleri ile donatılmış Almanya’nın dünyaca ünlü Draeger gezici TIR’ı, Zonguldak’a geldi. Tır, Zonguldak'ta 3 gün kalacak.

İş Güvenliği TIR'ı Zonguldak'ta

Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Merkez Tahlisiye İstasyonu’nda konuşlandırılan TIR’da, alkolmetreler, portatif gaz dedektörleri, tahlisiye cihazı, termal kamera, kimyasal gaz sızdırmaz elbise, oksijenli ferdi kurtarıcı ve solunum setleri gibi iş güvenliği malzemeleri sergileniyor. İlk gün sergiyi TTK’da çalışan mühendisler, tahlisiye ekibi ve özel maden sektör temsilcileri gezdi. Katılımcılara, oksijenli ferdi kurtarıcı, portatif gaz dedektörleri ve iş güvenliği konusunda yeni gelişmeler hakkında sunum yapıldı.

Draeger Genel Müdürü Abidin Korkmaz, Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği bilincini oluşturmak, farkındalığı arttırmak ve her gün yaşanan işçi ölümlerini azaltmak için yürütülen proje kapsamında alt katında sergi salonu, üst katında ise sunumların yapıldığı donanımlı TIR’ın Soma, Manisa, İzmir, Bursa ve Gebze’den sonra Zonguldak’a getirildiğini söyledi.

3 Nisan’a kadar açık olacak sergi ilk günde ilgi gördü.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER