Kdz. Ereğli'de 29 Ekim Coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu OLAN 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı kutlamaları Karadeniz Ereğli'de de Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayarak yürüyüş ile devam etti.

Kdz. Ereğli'de 29 Ekim Coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu OLAN 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın  100. yılı kutlamaları   Karadeniz Ereğli'de de Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayarak yürüyüş ile devam etti.

Kdz. Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl kutlamaları kapsamında hazırlanan resmi program çelenk sunum ve İstiklal öarşı'nın okunmasıyla  başladı. 

Devrim Bulvarı Anıt Park’ta Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene; Kdz.Ereğli Kaymakamı  Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kamu,kurum ve daire müdürleri, meslek odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Anıt Park’ta düzenlenen törende;  Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenin ardından Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirildi. 

Bozhane mevkii Marina Kafe önünden başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü Devrim Bulvarı Atatürk Anıtıo önünde sona erdi, 

Kdz. Ereğli halkının katılımıyla okullar,öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla başlayan yürüyüşe  Kdz.Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, BNelediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, siyasi parti, STK temsilcileri, Kaymakamlık Belediye yetkililerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyuüşe katılan öğrencilerin coşku ve heyecanları dikkatlerden kaçmadı. 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER