KÖKTÜRK VE CHP&8217;LİLEREDEN İMZA

KÖKTÜRK VE CHP&8217;LİLEREDEN İMZA
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve CHP&[#]8217;liler, cezaevinde tutuklu bulunan milletvekilleri, gazeteciler ve üniversite öğrencileri için imza kampanyası başlattı.
Zonguldak Vergi Dairesi önünde, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve CHP&[#]8217;liler, cezaevinde tutuklu bulunan milletvekilleri, gazeteciler ve üniversite öğrencileri için imza kampanyası başlatarak, tüm Zonguldak halkını bu imza kampanyasına destek vermeye davet etti.
İmza kampanyasına, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Adil Bahadır, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, CHP il ve ilçe yönetimi ile CHP Kadın Kolları katıldı.
İmza kampanyasında konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk yaptığı konuşmada, &[#]8220;Bugün maalesef bağımsız yargı olması gerekirken ihtilal yargısına dönüşen yargı organlarının vermiş olduğu kararlar nedeniyle tutuklamaların münferit olmaktan çıktığını basma kalıp gerekçelerle verildiğini ve sistematik bir hale dönüştüğünü görüyoruz. Hepimizin bildiği gibi evrensel hukuka tutuklamalar istisnadır. Asıl olan tutuksuz yargılamadır. Evresel yargılamada asıl olan tutuksuz yargılama olmasına karşın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi&[#]8217;nin açık kararlarına Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin adil yargılanmayı düzenleyen 6. maddesinin ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 36. 38. ve 90. maddelerinin açık hükümlülüğüne rağmen bugün aralarında Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Mehmet Haberal&[#]8217;ın, İzmir Milletvekilimiz Sayın Mustafa Balbay&[#]8217;ında içinde bulunduğu 8 milletvekilimizin, 102 gazetecinin, 300&[#]8217;ü aşkın askerimizin, 600&[#]8217;ü aşkın &[#]8216;parasız üniversite, öğretim istiyoruz&[#]8217; diyen öğrencisinin aralarında bulunduğu binlerce yurttaşımızın cezaevlerinde çürütüldüğünü görüyoruz. Bizler bu ülkenin özgür, eşit ve saygın bireyleri olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün kurduğu cumhuriyetin özgür, eşit ve saygın bireyleri olarak milletvekillerimizin cezaevlerinde çürütüldüğü, ücretsiz eğitim istiyoruz dediği için üniversite öğrencilerinin cezaevlerinde çürütüldüğü halkı bilgilendirmeye çalışan namuslu gazetecilerin cezaevlerinde çürütüldüğü bir yargı sistemi, bir hukuk sistemi, bir adalet sistemi istemiyoruz. Bizler bu ülkenin eşit, özgür, onurlu yurttaşları olarak hepimiz adalet istiyoruz, hukuk devleti istiyoruz, özgürlük istiyoruz. Hepimiz değerli milletvekilimiz, dünyanın en saygın bilim insanlarının başında gelen değerli Zonguldak Milletvekilimiz Mehmet Haberal için, Mustafa Balbay için özgürlük istiyoruz. Halkın iradesine saygı gösterilmesini istiyoruz. Tüm Zonguldak halkını imza kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum&[#]8221; dedi.
Konuşmanın ardından, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve beraberindekiler, imza atarak imza kampanyasını başlattı.
(SD-SD-Y)
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2012, 06:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER