PROJE TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Kaymakam Çay, ilçe ve beldelerdeki okullarda da çevre düzenleme çalışmaları yapılacağının müjdesini vererek, 15 okulumuz gözden geçirilerek 2012-2013 eğitim, öğretim dönemine hazır hale getirilecek dedi.

PROJE TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR


 

gundemeregli.com-  Ereğli ilçesinde, 139 bin liraya mal olan Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi istinat duvarı inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Bir haftadan bu yana süren ve meydan başındaki araç trafiğinin de kontrollü olarak sağlanmasını sebep olan İstinat duvarın inşaatındaki çalışmaları inceleyen Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, yağışlar nedeniyle yıkılma tehlikesi olan Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi bahçesi istinat duvarı yıkılarak yeniden inşa edilmesinin olası sıkıntıların önlenmesi amacıyla önemli olduğunu belirtti.
  Çay, incelemeler sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ağır kış şartlarının çeşitli yerlerde toprak kaymalarına sebebiyet verdiğine işaret  ederek  Lise bahçesinin istinat duvarının da belli yerlerinde şişmeler meydana geldiğini anlattı.

Çay, şöyle konuştu:
   &[#]8220;Bulunduğumuz bölgede de çetin geçen kış şartlarındaki aşırı yağışlar nedeniyle istinat duvarında şişmeler meydana gelmişti. O günlerde belediye ile temasa geçerek buradaki yaya yolunu kullanıma kapattık. Daha sonra durumu Valiliğe bildirdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde gelen teknik elemanların yaptığı inceleme sonucu duvarın yıkılarak yenisinin yapılması gündeme geldi. Geçen ay ihalesi yapılan işin keşif bedeli 139 bin liradır. Başlatılan çalışmaların kısa sürede tamamlanması amaçlanıyor. Her hangi bir can ve mal kaybına sebebiyet vermeden sorunun çözülmesine katkıda bulunan başta sayın Valimize ve yetkililere çok teşekkür ediyorum.
   İnşaatın tamamlanmasını ardından da okul yönetimince yamaçta oluşan görüntü kirliliğinin ortadan kalkması için yeşillendirme çalışması yapılacak.&[#]8221;
Kaymakam Çay, ilçe ve beldelerdeki okullarda da çevre düzenleme çalışmaları yapılacağını belirterek, &[#]8220;15 okulumuz gözden geçirilerek 2012-2013 eğitim, öğretim dönemine hazır hale getirilecek&[#]8221; dedi.
  Diğer yandan Kaymakam Çay, okulun eski spor salonundaki inceleme sırasında Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cüneyt Şahinöz&[#]8217;e &[#]8216;salonun bakım ve onarımını üstlenerek okul ve halkın kullanımına açmaları isteğinde bulunduklarını&[#]8217; hatırlattı. Şahinöz de konuyu yeniden yönetim ile görüşecekleri ifade ederek, &[#]8220;Şu anda tek başınayım ama hallederiz. Burasını topluma kazandıracak güçte olduğumuz ansıyorum&[#]8221; diye konuştu.
   Çay&[#]8217;ın incelemeleri sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy ile Ereğli Anadolu Lisesi Müdürü Suat Yazıcı hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2012, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER