KURSLAR İÇİN CAMİİLER HAZIR

KURSLAR İÇİN CAMİİLER HAZIR

gundemeregli.com- Kdz. Ereğli ilçe Müftülüğü tarafından yaz Kur&[#]8217;an kursu ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan yaptığı açıklamasında;&[#]8217; &[#]8217; din eğitimi faaliyetlerinin öncelikle camiler ve Kur&[#]8217;an Kursları aracılığıyla yürütüldüğünü belirterek, Bütün camilerimizde Müftülük tarafından gerekli tedbirler alınarak eğitim verilecek mekanların hazır hale getirildiğini kaydetti.

Müftü Erkan, . Kur&[#]8217;an kurslarının yaygın din eğitimi kurumlarından olduğunu belirterek şu görüşler yer verdi:

&[#]8220;Kur&[#]8217;an-ı Kerim, Allah&[#]8217;ın insanlığa gönderdiği son ilahi kitaptır ve Müslümanlar için mukaddestir. Müslümanların inanç, ibadet ve davranışlarında Kur&[#]8217;an-ı kerimin özel bir yeri vardır. Bu sebeple Kur&[#]8217;an-ı usulüyle kıraat etmek, ezberlemek ve anlamaya çalışmak, Hz. Peygamber devrinden bu yana Müslüman toplumlarda hayati bir önem arz etmiştir. Cumhuriyet döneminde Kur&[#]8217;an öğretiminin verildiği yerlerin başında Kur&[#]8217;an kursları gelmektedir. Toplumu din konusunda aydınlatmakla yükümlü olan Diyanet İşleri Başkanlığı, din eğitimi faaliyetlerini öncelikle camiler ve Kur&[#]8217;an Kursları aracılığıyla yürütmektedir. Kur&[#]8217;an kursları yaygın din eğitimi kurumlarıdır. Başlıca üç tip Kur&[#]8217;an Kursundan söz edilebilir.

Bunlardan birisi de; Okulların tatil olduğu zamanlarda, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak Kur&[#]8217;an-ı Kerim&[#]8217;i ve mealini öğrenmeleri, dini bilgilerini geliştirmeleri, dini içerikli sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanmaları amacıyla Kur&[#]8217;an kurslarında, camilerde hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katılabileceği ve günde 3 saat eğitim yapılacak Yaz Kur&[#]8217;an Kurslarıdır.

Bu kurslar vasıtasıyla çocuklarımız;

İslam&[#]8217;ın temel inanç prensipleri, uygulanması gereken ibadetler ve toplumsal hayatın içinde dinle iç içe geçmiş olan ahlaki prensipler hakkında silgi sahibi olmakta,

Hz. Peygamberin örnek hayatından davranış modelleri çıkarmakta,

Kur&[#]8217;an-ı Kerimi yüzünden okumayı öğrenmekte, onu mealiyle birlikte okuma alışkanlığı kazanmaktadırlar.

Ayrıca Yaz Kur&[#]8217;an Kursları, çocuklarımızın milli birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendirmekte, sevgi , saygı ve dostluk bağlarını güçlendirmekte, vatan, millet, bayrak, şehitlik ve gazilik gibi milli ve manevi değerlerimizi özümsetmekte, onlara bir arada yaşama ve sorumluluk bilinci kazandırmaktadır.

Cami görevlilerimiz tarafından yapılacak cami içi ve dışı eğitsel sosyal etkinliklerle (Bilgi, şiir, ve ezbere Kur&[#]8217;an okuma yarışmaları, velileriyle birlikte piknik düzenlenmesi v.s.) öğrencilerin motivasyonunun artırılması sağlanacaktır.

Bütün camilerimizde Müftülüğümüz tarafından gerekli tedbirler alınarak eğitim verilecek mekanlar hazır hale getirilmiştir. Bütün velilerimiz cami ve Kur&[#]8217;an Kurslarına giderek görevlilere öğrencilerin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

Yaz Kur&[#]8217;an Kursları Müftülüğümüze bağlı bütün camilerimizde cami İmam-Hatipleri ve Kur&[#]8217;an Kurslarımızda da öğreticiler tarafından 18 Haziran &[#]8211; 17 Ağustos tarihleri arasında haftanın beş iş günü, üç saat olmak üzere dokuz hafta devam edecek, dersler 10.00 &[#]8211; 13.00 saatleri arasında yapılacaktır.&[#]8217;&[#]8217;dedi.

Müftü Erkan ayrıca tüm İslam aleminin miraç kandilini&[#]8217;de kutladı. Erkan, yaptığı konuşmasında&[#]8217;&[#]8217;miraç kandili ile ilgili Recep ayının 27.gecesine rastlayan ve beş mübarek geceden biri olan Miraç Kandilini, 16 Haziran 2012 tarihi itibariyle idrak edileceğini ifade ederek şu görüşler yer verdi:

&[#]8220;Şirk koşmayanlara cennet müjdesinin verildiği İsra ve Miraç, Sevgili Peygamberimizin önemli mucizelerinden biridir.

Mirac sırlarla dolu, önemli mesajların verildiği, insanı manen yüceltecek, dünya ve ahiret mutluluğuna taşıyacak güzelliklerle doludur.

Feyiz ve bereketi bol bu zaman dilimini, geçmişin muhasebesini yaparak, yanlışlarımızdan vazgeçerek, kin nefret ve düşmanlığa sırt çevirerek, geleceğe yönelik yarınlarımızı güzelleştirecek kararlılığımızla daha da anlamlı hale getirebiliriz.

Bunun için, bu kandili fırsat bilerek;

Sağlıkla kavuştuğumuz bu kutlu günleri değerlendirmeli, Allah&[#]8217; ın lutfettiği sayısız nimetlerine şükretmeliyiz. Bu geceyi eşi benzeri ve ortağı olmayan yüce yaratıcıya yönelerek, ondan afv ve bağış dileyerek, hepimiz için, sevme ve sevilmenin, manen yücelmenin, ahlaki güzelliklerin gönülleri fethettiği dönüm noktası yapalım. Gözü yaşlı insanların gözyaşını silerek, yardıma muhtaç insanlara yardım elimizi uzatarak, dargın olduğumuz kişilerle kucaklaşarak ölmüşlerimize fatihalar göndererek ve tüm insanlığın kurtuluşu için dualar ederek gecemizi ve ömrümüzü bereketlendirmeye çalışalım.

 

Bu akşam (14 Haziran 2012 Cumartesi) , tövbelerimizle yapıp günahlarımızı affettirmek, Kur&[#]8217;an ve dualarımızla ölmüşlerimizin ve tüm şehitlerimizin ruhlarını şa&[#]8217;d etmek için, akşam namazını müteakip merkez Alimolla camiinde Müftülüğümüzce Özel Miraç kandil programı icra edilecektir.

Tüm halkımızın Miraç Kandilini tebrik eder, bu kandilin memleketimiz, milletimiz, soydaşlarımız ve İslam âlemi için hayırlar getirmesini, İnsanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah&[#]8217;tan niyaz ederim.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2012, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER