KOLTUĞUN YENİ SAHİBİ KÖSEOĞLU

KOLTUĞUN YENİ SAHİBİ KÖSEOĞLU
gundemeregli.com- Kdz. Ereğli Belediye Meclisi´nin dün gerçekleştirilen Nisan ayı olağan toplantısında yapılan kural hatası sebebiyle Belediye Meclisine Encümen üye seçimi tek üye için yeniden yapıldı.
 
Dün çekilen kura ile Ak Partili Esra Alpago´nun girdiği Encümen üyeliğine meclis seçimlerinde kural hatası yapıldığı gerekçesiyle yeniden oylama yapıldı.
Yapılan oylama ile Ereğli Kent Konseyi Başkanı ve aynı zamanda CHP´li Belediye MeclisÜyesi Esra Nalan Selvi Köseoğlu Encümen´e seçildi.
Duruma Ak Partililer itiraz etse de, meclis encümenliğinde sonuç değişmedi.
Ereğli Belediye Meclisi´nin Köseoğlu´nun seçimlesiyle birlikte üyeleri Abdulkadik Sözer, Nejat Bakan ve Köseoğlu isimlerinden oluştu.
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2013, 10:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal Savaş
Ünal Savaş - 11 yıl Önce

BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 09.10.2005
Resmi Gazete Sayısı: 25961
Bu Yönetmelik, 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 19 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

ENCÜMENE ÜYE SEÇİMİ

Madde 20 — Meclis, mahalli idareler seçiminden sonraki ilk toplantısında, üyeleri arasından gizli oyla Kanunda belirtilen sayıda encümen üyesini seçer. Seçilen bu üyeler gelecek yılın aynı ayına kadar görev yapar ve her yıl o ayda encümen seçimleri yenilenir. Süresi dolan üyeler yeniden seçilebilir.

Encümene üye seçimi nisbî çoğunluk ile yapılır. Seçimde oy pusulalarına seçilecek üye sayısından fazla isim yazılması halinde oy pusulası geçersiz sayılır. OYLARDA EŞİTLİK HALİNDE AD ÇEKMEYE BAŞVURULUR.

Encümenin seçilmiş üyeliklerinde herhangi bir nedenle boşalma olması halinde, meclisin yapılacak ilk toplantısının ilk birleşiminde kalan süreyi tamamlamak üzere yenisi seçilir.

KAYNAK: BAŞBAKANLIK MEVZUATI GELİŞTİRME VE YAYIN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ – MEVZUAT BİLGİ SİSTEMİ

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE (KARNAVALA) HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Kalite gönüllüsü, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”

SIRADAKİ HABER