BİZİM YAPTIKLARIMIZ ORTADA

BİZİM YAPTIKLARIMIZ ORTADA

gundemeregli.com-Kdz ereğli belediyesinin Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı&[#]8217;nda gerçekleştirilen Encümen Üyeliği seçimleri yargıya taşınıyor
AK Parti İlçe Binası&[#]8217;nda yapılan basın toplantısında konuşan Meclis üyeleri Esra Alpago ve Yusuf Kalay Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık&[#]8217;ı eleştirdiler.
AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Meclis&[#]8217;in bugün yapılan ikinci oturumunda, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın, AK Parti&[#]8217;ye yönelik eleştirisel sözlerine tepki göstererek &[#]8220;Biz Ereğli&[#]8217;ye Hastane ,Adliye Binası ,Fen lisesi Vergi Dairesi yapıyoruz ,Bizim yaptıklarımız ortada &[#]8220;dedi.

Ereğli&[#]8217;ye 50 milyon liralık hastane binası ve diğer yatırımları yaptıklarını belirten Çakır şunları ifade etti &[#]8221; Adliye binası, Fen Lisesi binası, Vergi dairesi binası yapıyoruz. İlçeye 9 adet okul kazandırıyoruz. Gençlik merkezi ile ilgili ödeneğimizi aldık, yer alıyoruz,Devrek yolu kavşağına köprülü kavşak yapıyoruz. Sanki bunu başkası yapıyor. İlçeye AK Parti&[#]8217;nin kamu yatırımı anlamında yapabileceği her şeyi yapıyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen Milletvekilimiz Ercan Candan&[#]8217;a Ereğli halkı adına çok teşekkür ediyorum&[#]8221;dedi.

Kışla güzergahındaki yolun yapımına başlandığında, altından çıkacak malzemelerin kimin olup, olmadığını da basın huzurunda göreceğiz. Kendileri ise Ereğli&[#]8217;ye 20 yıldır bir adet asansörlü, özürlülerin de kullanabileceği, ilçeye yakışır modern bir Belediye binası kazandıramamışlardır. Hala eski başkan döneminden kalma bir terminalimiz var. Her seçim döneminde &[#]8216;terminali kazandıracağız&[#]8217; diye diye Ereğli&[#]8217;nin önüne 5. kez aynı projeyi getiriyor. Ereğli Devrek yolundaki ulaşım sorunu gerçekten ciddiydi. Kendisi Anavatan zamanında iktidar dönemi de yaşadı. Gerçi iki-üç parti gezdiği için hangi partili olduğunu da hatırlayamıyorum. O zaman da Ereğli&[#]8217;ye kazandırdıkları bir şey varsa bizimle paylaşsınlar. Belediye hizmeti olarak sahildeki düzenlemenin dışında kazandırılmış bir şey yok. Belediyenin bir kültür merkezi bile yok. Mevcut olanın yerini bile iktidarımız belediyeye devretti. İnşaat masraflarının yarı da Kültür bakanlığı&[#]8217;nca karşılanacak. Ama kendisi (Posbıyık) &[#]8216;hastan eyerini size bedava mı verecektim&[#]8217; diyor. Kamu, Devlet, millet bir bütündür. Hepsi Ereğli&[#]8217;ye hizmet edecektir.&[#]8221;

ESNAFIN BÜYÜK TEPKİSİ VAR

Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay ise dün ve bugün gerçekleştirilen Meclis Nisan Ayı Toplantılarıyla ilgili gelişmeleri hatırlatarak, şunları söyledi:
 

&[#]8220;Geçtiğimiz ay meclis toplantısında CHP&[#]8217;li bazı Meclis üyesi arkadaşlarımız Müftü mahallesi&[#]8217;ndeki arsa satışının yeniden görüşülmesi için verdikleri önergeyi biz de desteklemiştik. Ancak diğer CHP&[#]8217;lilerin oylarıyla önerge reddedildi. Daha sonra geçmişe yönelik tapu kayıtlarını da çıkararak yaptığımız araştırmada, ilçeye kamu yararı gözetilerek otopark yapılmak adına 1978&[#]8217;de başlayan kamulaştırma 1982&[#]8217;de bitirilerek 6 bin küsur metre olarak Ereğli Belediyesi&[#]8217;ne kazandırılmış. Bu aynı zamanda Halil Posbıyık , &[#]8216;Burası Cöbekoğlu&[#]8217;ndan miras kalmadı&[#]8217; söylemine de bir cevaptır. Bu arsa ile ilgili yaptığımız inceleme sonucunda ise büyük bir usulsüzlük ve hukuksuzluk olduğunu bulduk. 6 Şubat 2013&[#]8217;de Meclis&[#]8217;te satış kararı alınan arsanın, hiçbir şekilde tapu kayıtlarında olmadığını tespit ettik. Tapu kayıtlarında ise bu arsa 25 Şubat&[#]8217;ta oluşturulmuş. Yani karar alınmasından 18 gün sonra. Haliyle, Halil Posbıyık ve bürokratları, olmayan bir arsayı Meclis&[#]8217;e getirerek satış kararı almışlardır. Hukukçularımızla yaptığımız görüşmede, böyle bir satış kararının hiçbir dayanağı yoktur. bu arsayı neden satmak isteyebileceği ise ayrı konudur. Alıcı firmanın hazır olduğu şeklinde isimler zikredilmektedir. Esnafın buna büyük tepkisi vardır.

BİRİLERİ GECE UYUMAMIŞ

Posbıyık&[#]8217;ın bugünkü Meclis toplantısında, &[#]8216;dünkü oylama sonrası gece sabaha kadar uyumadıkları&[#]8217; söylemini hatırlatan Kalay, &[#]8220;bugünkü Meclis toplantısına gittik. Fakat birileri gece uyumamışlar, dana altında buzağı aramışlar&[#]8221; dedi.

ORTADA HUKUKSUZLUK VAR

Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago da, uygulamanın hukuktan uzak olduğunu savunduğu konuşmasında şöyle dedi:

&[#]8220;Biz CHP&[#]8217;li bazı meclis üyelerinin ve Belediye Başkanının hukuksuzluğuna, adaletsizliğine ve haksızlığına alıştık. Ama bugünkü yaşanan olay bunun son boyutuydu ve tepki vermemiz gerekiyordu. Bu konuda da en demokratik şekilde tepkimi ortaya koydum. Yüzümüz ak, her şeyin cevabını verecek pozisyondayız. Ama o, bugün benim sorduğum hiçbir konuya cevap veremedi. Her halde kafası başka yerlerde. Ortada yaşanan bir hukuksuzluk var, haklı olduğumuza inandığımız bu konuda bütün hukuki yollara başvuracağız. Çünkü biz onlar gibi birinin söylediği şeye el kaldıran meclis üyeleri değiliz. Belediye Encümen üyesi nasıl seçilebileceğini de gayet iyi biliyoruz.
Tek üzüldüğüm ise, toplantıda bazı Meclis üyelerinin Halil Bey&[#]8217;in bu adaletsiz ve hukuksuzluğuna karşı el kaldırmaları olmuştur. Ve kendilerine &[#]8216;CHP&[#]8217; olarak tanımlamalarıdır. Bence Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün bıraktığı mirasa en büyük ihaneti ve haksızlığı bugün yapmışlardır. Acaba bugün yaptıklarından dolayı torunlarına ne bırakmayı, emanet etmeyi planlıyorlar? Bugünkü görüntü kayıtlarından da hediye olsun diye bir dahaki meclis toplantısında, torunlarına göstermeleri içen kendilerin vereceğim.
Encümen üyeliği konusunda sonuna kadar davamızı sürdüreceğiz. Ben, dün yapılan oylamada, Halil Posbıyık&[#]8217;ın kendi elleriyle kurada seçtiği encümen üyesiyim. Demek ki AK Parti Meclis üyelerinin varlığından o kadar çok korkuyorlar ki, her türlü hukuksuzluğa ve adaletsizliğe başvurarak, meclis kararlarında oynama yaparak bugün bu kararları aldılar. Bu haksızlıkları onlara sonuna kadar ödettirmek de boynumuzun borcudur.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2013, 14:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal Savaş
Ünal Savaş - 11 yıl Önce

BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 09.10.2005
Resmi Gazete Sayısı: 25961
Bu Yönetmelik, 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 19 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

ENCÜMENE ÜYE SEÇİMİ

Madde 20 — Meclis, mahalli idareler seçiminden sonraki ilk toplantısında, üyeleri arasından gizli oyla Kanunda belirtilen sayıda encümen üyesini seçer. Seçilen bu üyeler gelecek yılın aynı ayına kadar görev yapar ve her yıl o ayda encümen seçimleri yenilenir. Süresi dolan üyeler yeniden seçilebilir.

Encümene üye seçimi nisbî çoğunluk ile yapılır. Seçimde oy pusulalarına seçilecek üye sayısından fazla isim yazılması halinde oy pusulası geçersiz sayılır. OYLARDA EŞİTLİK HALİNDE AD ÇEKMEYE BAŞVURULUR.

Encümenin seçilmiş üyeliklerinde herhangi bir nedenle boşalma olması halinde, meclisin yapılacak ilk toplantısının ilk birleşiminde kalan süreyi tamamlamak üzere yenisi seçilir.

KAYNAK: BAŞBAKANLIK MEVZUATI GELİŞTİRME VE YAYIN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ – MEVZUAT BİLGİ SİSTEMİ

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE (KARNAVALA) HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Kalite gönüllüsü, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”

SIRADAKİ HABER