GENÇLER TRENİ SEVECEK

GENÇLER TRENİ SEVECEK
Gençlere trenin sevdirilmesi için Türkiye genelinde 7 hat üzerinde uygulanacak olan ücretsiz tren gezisine, gençlerin ilgi gösterdiği bildirildi.
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verilen bilgide bu etkinlik hakkında, 29 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında, gençlerin seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmaları, ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görmeleri amacıyla, 7 hat üzerinde 6 farklı trenle, 19-29 yaşları arasındaki yaklaşık 2 bin gencin katılımıyla gerçekleştirilecek bir trenle hareketlilik projesidir ifadeleri kullanıldı.
Proje kapsamında; Efeler Gençlik Treni İzmir - Konya - Ankara - Eskişehir - İzmir, Fırat Gençlik Treni Elazığ - Divriği - Sivas - Kayseri - Adana - Elazığ, Çukurova Gençlik Treni Mersin - Adana - Divriği - Sivas - Kayseri - Mersin, Kafkas Gençlik Treni Kars - Erzurum - Samsun - Amasya - Divriği - Kars, Karaelmas Gençlik Treni Zonguldak - Kayseri - Divriği - Sivas - Ankara - Zonguldak, Şahinbey Gençlik Treni Gaziantep - Divriği - Sivas - Kayseri - Adana - Gaziantep, İstiklal Gençlik Treni Samsun - Amasya - Sivas - Kayseri - Ankara - Samsun güzergahlarının kullanılacağı ve bahsi geçen illerde de geziler planlandığı kaydedildi.
Hangi trene hangi zaman diliminde katılacağını bizatihi internet üzerinden başvuru ile kendisi belirleyecek olan 19-29 yaşları arasındaki gençlerin, başvurularını tamamlayabilmeleri için başvuru çıktılarını herhangi bir il müdürlüğünde onaylatmaları gerekmektedir. Gençlik Treni Hareketlilik projesinde başvuru işlemleri bu şekilde tamamlanacaktır bilgilerinin verildiği açıklama şöyle tamamlandı:
Gençlik Treni Hareketlilik projesinin organizasyonu Bakanlığımızca gerçekleştirilmekte olup, katılımcıların seyahat süresince tüm giderleri Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. Katılımcılar ikişer kişilik yataklı kompartımanlarda seyahat edecek olup, sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini trende, öğle yemeklerini ise program doğrultusunda dışarıda veya trende kumanya şeklinde alacaklardır. Bunun yanı sıra katılımcılara yönelik açık servis su ve çay hizmeti de sunulacaktır. Gençlerin iletişim ihtiyaçları için yemekli vagonlarda internet hizmeti ücretsiz olarak sunulacaktır. Ayrıntılı bilgiye ve web başvurusuna; http://www.gencliktreni.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2012, 06:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER