MALĞAÇ DOLUDİZGİN. ALAPLI´NIN GÜNDEMİNDE NELER VAR?

MALĞAÇ DOLUDİZGİN. ALAPLI´NIN GÜNDEMİNDE NELER VAR?

gundemeregli.com- Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, 

Malğaç, slayt eşliğinde yaptığı konuşmasında, yollardan,  okullara, gençlik merkezinden, KÖYDES projesine kadar hemen hemen gündemde yer alan her konuda değerlendirmelerde bulundu.

7 aylık sürede önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Malğaç 2012 yılı içinde İller Bankasından İlçeye 651 Bin TL ödenek ayrıldığını vurgulayarak Malğaç, paranın önemli bir kısmını köy yollarının asfaltlanması için kullanmayı düşündüklerini belirtti.

HEDEF KÖY YOLLARI

İlçe Merkezi ile Çay Köyü arasındaki yolda bir takım sıkıntılar olduğunu ifade eden Malğaç, Mollabey yolu sıkıntılı bir yolumuz. Mevcut yola alternatif olarak Alaplı çayı boyunca Mollabey´e bağlayacak bir yol yapmak. Bunu yaparken derenin ıslah olması gerekiyor. Ayrıca Gümeli yolu ile ilgilide Devlet Su İşlerinin bazı çalışmaları var. İller bankasından 2012 yılında ayrılan ödenek ile köy yollarımızı tamir çalışmaları ve Mollabey - Aydınyayla köyleri arasındaki yolu da asfaltlamayı planlıyoruz. Alaplı Kürkükler köyünde çöken yol ile ilgi proje hazırlanıyor. 

SİTEMİZİ VE TOPLANTI SALONU YENİLEDİK:

  Kadastro Birimi de Hükümet Konağı binasına yerleşmiştir. Alaplı Kaymakamlığı internet sitesi yenilenmiştir.

MARKALI GÖMLEK VERİYORYZ.

 

5 AİLEYİ EV SAHİBİ YAPTIK

Daha önce başlayan 2 olmak üzere toplam 5 ailenin barınma sorunları çözülmüştür. Aşağıdoğancılar Köyü Kumtarla Mevkiinde 131 Ada 21 Parselde bulunan 7.221,68 m² ´lik Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne ait arsaya çok programlı lise  yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından açıklanan yatırım programında, İlçemiz Çok Programlı Lise ile ilgili 16 Derslik yapılması konusunda başlama ve bitiş tarihi olarak 2012-2014 yılları planlanmaktadır.Çok Programlı Lise binasının 24 derslik olarak yapılması konusunda girişimlerimiz vardır. Projenin toplam tutarı 3.500.000 TL olup 2012 Yatırım ödeneği olarak da 875.000 TL öngörülmüştür.

ZEMİNİ YAPACAĞIZ.

Tepeköy Futbol Sahası bozuk bir zemine sahiptir. Mevcut sahanın suni çim olarak yeniden yapılması gerekmektedir. Soyunma odası ve sosyal tesis binasına doğalgaz bağlanarak sıcak su ve ısınma sistemlerinin yapılması planlanmaktadır Gençlik ve Spor Bakanlığınca projelendirilen yatırım, ihale aşamasındadır. 2000 civarı nüfusa sahip olan ilçemizin bu tek beldesinde kapalı bir spor salonu bulunmaması beldede ki sosyal ve sportif faaliyetleri kısıtlamaktadır. İlçemiz Gümeli Beldesine Spor Salonu yapımı için Spor Genel Müdürlüğünce 300.000 TL ödenek tahsis edilmiştir. Spor Salonu yapılacak alana ait mülkiyet durumu çözümlenmiş olup 1.100 m2 alan Orman Genel Müdürlüğünden, 805 m2´lik kısım hazineden tahsis edilmiştir. Spor salonunun yapılabilmesi için gerekli olan proje, ihale ve işin yapım sürecinde teknik eleman görevlendirilmesi ile ihale yetkisinin verilmesi konusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 26.12.2011 tarih ve 4789 sayılı yazı yazılmıştır.

YENİ DÜZENLEMELER YAPILDI

İlçe Trafik Komisyonumuz tarafından alınan kararlar, İl Trafik Komisyonu tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kararlara göre daha önce ilan ettiğimiz gibi bazı yollarımız tek yön uygulamasına geçirilecektir. Belediyemiz tarafından kavşak, park ve işaretleme çalışmaları yapılacaktır.Kararların gereği olan uygulama için gerekli levhalama planlamaları yapılmış, levhalar hazırlanmaktadır. Bu çalışmaların ardından uygulamaya geçilecektir.

OKULU PROJESİ GÜNDEMDE

İlçemiz Küçükkaymaz Köyünde Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu bulunmakta ve bu köydeki öğrenciler taşımalı sistemle Çatak İlköğretim Okulunda eğitim görmektedirler. Çatak İlköğretim Okuluna 5 yerleşim yerinden 267 öğrencinin taşıma işi gerçekleştirilmektedir. Yeterli derslik sayısI bulunmayan okul çoklu eğitim uygulamasıyla devam ettirilmektedir.Küçükkaymaz Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu´na inşa edilecek olan 8 derslikli İlköğretim Okulunun yapılmasıyla öğrenciler hem taşıma nedeniyle olumsuz hava şartlarından oluşabilecek tehlikelerden kurtulacak hem de normal öğretime geçerek daha sağlıklı bir eğitim almış olacaklardır.Yapılacak olan okul sayesinde Çatak İlköğretim Okulunun öğrenci sayısı azalacak ve normal öğretime geçebilecektir.Ayrıca, mevcut bina anaokulu olarak kullanılabilecektir.Konu ile ilgili hazırlanan proje 27.02.2012 tarih ve 750/695 sayılı yazımızla Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Ahmet Zeki Atalay İ.Ö.O. 1987 yılında yapılmış, yıpranmış ve sürekli onarım gerektiren bir binaya sahiptir. Okulun bulunduğu alanın şehir merkezinin tam ortasında kalması, çevresinden şehir içi yolların geçmesi birçok riski ortaya çıkarmaktadır. Okul bahçesinin dar olması da çocukların hareket alanını kısıtlamaktadır. Ayrıca okul ikili öğretim yapmakta ve bu durum da eğitim-öğretim kalitesini düşürmektedir. Varislerince mahkemeye verilen ve bakanlığımızdan kamulaştırma talebi sorulan, bugünkü okul binasına 900 metre mesafede bulunan Aşağıdoğancılar Örencik Mevkiindeki arsanın kamulaştırılarak 32 derslikli bir okul yapılması düşünülmektedir. Okul binasının genel bütçeye yük getirmemesi için düşünülen birkaç farklı yatırım planlaması yapılmıştır.

ATALAY LİSESİ YAPIMI

Alaplı Atalay Anadolu Lisesi 7 derslik ve 200 öğrenci ile Eğitim-Öğretime devam etmektedir. Okulda laboratuar, kütüphane gibi bölümler bulunmamaktadır. Dersliklerin bir bölümü tadilat yoluyla oluşturulmuş olup derslik olarak kullanmaya elverişli değildir. Ayrıca, okulun Atatürk İlköğretim Okulunun bahçesinde bulunuyor olması da çeşitli sıkıntılar doğurmaktadır.Atatürk ilköğretim okulu da 16 derslik ile ikili öğretim olarak hizmet vermektedir. Atalay Anadolu Lisesi ile aynı bahçeyi kullanan okul öğrencilerini oyun oynayabilecekleri alan ile kantin, bilgisayar sınıfı, toplantı salonu gibi mekanları bulunmamaktadır. Dar, basık ve havasız sınıflarda derslerin yapıldığı okul binası aybı zamanda yaklaşık 40 seneliktir. Ayrıca bu iki okul binası binaların arasında sıkışmış bir mevkide bulunmaktadır. Bu kadar kalabalık öğrenci potansiyelini karşılayacak bir açık alanda mevcut değildir.

KÖPRÜ BU HAFTA NETLEŞECEK

Yapımına daha önceki yıllarda başlanılan köprü için gerekli ödenek temin edilmiştir.Ödenek İl Özel İdaresine aktarılmıştır. Köprünün detay projeleri tamamlanarak İl Özel İdaresine verilmiştir. 29 Mart 2012  Perşembe günü gerçekleştirilen ihaleyi 690.000,00 TL ile Berat İnşaat Şirketi kazanmıştır. İhale sözleşme sürecindedir.

 

EMNİYET BİNASINI YAPMAK İSTİYORUZ

İlçe Emniyet Müdürlüğümüz hizmet binasının yetersiz olduğu görülmektedir. Aynı oda içerisinde birkaç birim faaliyet göstermektedir. Hizmetlerin daha etkin ve verimli yürütülmesi için, Merkez Mahallesi Kabristan caddesi 30 ada, 38 parsel 1193,15 metrekare hazineye ait olan arsaya yeni bir Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapılması düşünülmektedir. Söz konusu arsanın Belediye Kültür Merkezi olarak görülen imar durumu, 09.03.2012 tarih ve 15 karar no´lu Belediye Meclisi kararınca Resmi Bina Alanı olarak değiştirilmiştir. Arsada bulunan trafo binası ile ilgili olarak Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. Zonguldak Genel Müdürlüğüne 06.03.2012 tarihinde yazı yazılmıştır. Tapu kayıtlarında söz konusu trafo binasıyla ilgili izin veya irtifak hakkı tesisinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Kuruma yazılan yazıda binaya ihtiyaç duyulup duyulmadığı, ihtiyaç varsa irtifak hakkı tesisi talebinin Kaymakamlığımıza gönderilmesi hususu belirtilmiştir.

SON GÜNDE KURTARDIK

Islah OSB, 12.04.2011 tarihinden önce meri plana göre yapılaşan sanayi tesislerinin bulunduğu alanların ıslah edilerek OSB tüzel kişiliğine kavuşmasını ifade eder. Alaplı Çayı etrafına kurulmuş olan sanayi tesisleri de 28105 sayılı resmi gazetede yayınlanan Islah OSB yönetmeliğindeki şartları taşımakta ve Islah OSB başvurusu yapabilmektedir.Konu ile ilgili olarak Kaymakamlığımız tarafından 06.04.2012 tarihinde Alaplı Ticaret Sanayi Odasında bir toplantı organize edilmiş ve toplantıya ilgili sanayi kuruluşlarının yetkililerinin katılımı sağlanmıştır. Zonguldak Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş´ın sunumuyla gerçekleşen toplantıda ilgili kuruluşlar bilgilendirilmiş ve bu konuda sanayicilerle tam bir uzlaşma sağlanmış olup gerekli dokümanlar Valilik Makamına onaya sunulmuştur.  Alaplı için büyük önem arz eden sistem sayesinde tarım arazisi olarak görünen fakat tarım arazisi hüviyetini kaybetmiş alanların OSB´ye dönüşmesi sağlanmış olacak; dolayısıyla hem mevcut sanayi tesisleri vergi muafiyetleri, enerji tüketimlerindeki indirimler gibi çeşitli imkanlardan faydalanmış olacak hem de yeni yatırımların önü açılacaktır.

Toplantıya, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Levent İşçan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Özel İdare Müdürü Şaban Emiroğlu, Mal Müdürü Adnan Çetin, Gurup Sağlık Başkanı Gamze Oynar,  Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Uysal ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda ayrıca gazetecilere çeşitli hediyeler verildi.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2012, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER