"Sanatla Zonguldak'ı okumalıyız"

Fotoğraf yarışmalarında dereceye girenler belli oldu. Vali Kaban, değerlendirmelerde bulundu.

"Sanatla Zonguldak'ı okumalıyız"

Zonguldak Valiliğinin düzenlendiği Bir Gökgöl Mağarası ve Bir Zonguldak ve Merdivenler Şehri Zonguldak Fotoğraf Yarışmalarında dereceye giren fotoğraflar açıklandı.16 ilden toplam 132 yarışmacının katıldığı yarışmalarda; Gökgöl Mağarası kategorisinde 419, Merdivenler kategorisinde 419 fotoğraf yarıştı. Her 2 kategoride 14  fotoğraf dereceye girdi. Toplamda 60 fotoğraf ödüllendirildi.

Düzenlenen toplantıya, Vali Ali Kaban’ın, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir ve Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ali Doğu katıldı.

Zonguldak Valiliği Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Ali Kaban, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir fotoğraf yarışması düzenlemiştik. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve Zonguldak Fotoğrafçılar Derneği ile birlikte organize ettiğimiz çalışmalardı. Çok hızlı bir çakışma oldu. Başarılı ve güzel bir çalışma oldu. Değişik katogorilerde dereceye girenler oldu. 19 Mayıs için Bahar Bahar Zonguldak Fotoğraf Yarışması var. 19 Mayıs’ta onlar da sonuçlanacak. Bununla birlikte 1 yıl sürecek olan 6 Mayıs’a kadar devam eden 12 Mevsim 12 Zonguldak Fotoğraf Yarışması var. Geniş çaplı bir çalışma olacak. Üzülmez Kültür Vadisi çalışmaları üzerinden sanatla Zonguldak’ı tanıtma çalışmalarımızın bir parçası olacak olan yarışmalarımız olacak. Objektiften Tuale isimli proje altında güzel resimlerin yer almasını istediğimiz bir çalışmanın da startını az önce vermiş olduk” açıklamasında bulundu.

“BASININ ELİNDE CİDDİ BİR ZONGULDAK ARŞİVİ VAR”

“Bazen bazı şeyler atlanmış olabiliyor. Gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın elinde çok ciddi bir Zonguldak arşivi olduğunu biliyoruz. Bunu Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız da ifade ettiler. Bu çalışmalar amatör çalışmalardı. Basın mensuplarımız profesyonel anlamda bu işi yapan çalışanlar. Onlar için de ayrı bir çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

“KURUM KÜLTÜR VE SANAT VAKFI’DIR”

“Sanatla ilgili çalışmalarda Zonguldak’ı sanatla okurken merkezde olması gereken kurum ne valiliktir, ne belediyedir, ne TSO’dur ne bir başka kurumdur. Olması gereken kurum Kültür ve Sanat Vakfı’dır. Bununla ilgili maddi altyapıyı oluşturma hususunda bir hayli ilerleme kat ettik. Sanıyorum bu hafta içerisinde bunun başvurusunu yaparız. Sanat Vakfı üzerinden Rombaki Konağı’nın sanat oteline dönüştürülmesi hususunda çalışmalarımızı hızlandırmak durumundayız. Üzülmez Kültür Vadisi vakit alacak ve süreye bağlı olan bir çalışma. Rombaki Konağı’nın sanat oteline dönüştürülmesi çalışmasının geç kalmaması ve acil yapılması gereken bir çalışma” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER