'Ulaşımı çözeceğiz'

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında 15 madde görüşüldü.

'Ulaşımı çözeceğiz'
 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında yapılan toplantıda 15 madde görüşüldü. Geçen aya oranla, oldukça sakin geçen toplantıda görüşülen maddeler ilgili komisyonlara havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem 1.Maddesi olan Mülkiyeti Belediye ait Kıyıcak Mahallesi Plajlar Caddesi No:2/C adresinde bulunan taşınmazın Yaşlılar ve Gençler Dinlenme evinin bir şubesi olarak çalıştırılması görüşüldü.

Gündemin 2.Maddesinde yer alan Köseler Mahallesi Yıldız Sokağın isminin Şehit Kenan Döngel Sokak olarak değiştirilmesi görüşüldü.

JET SKI ALINACAK

Gündemin 3.ve 4. Maddesinde, 2017 mali yılı gelir tarifesine ilave yapılması ile İtfaiye Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere 2 adet Jet Ski (Deniz Motoru) alınması, ilgili komisyonlara havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 5.Maddesinde; 2016 mali yılı kesin hesabı ve yönetim dönemi hesabı ile taşınır mal kesin hesabı ve yönetim dönemi hesabı görüşülerek, ilgili komisyona havale edilmesi  oy birliğiyle kabul edildi.

Özel Halk otobüslerinin engelli erişimine uygun hale getirilmesi için araç kapasitelerinin belirlenmesi görüşüldü. Gündemin 6.Maddesi, oy birliğiyle ilgili komisyona havale edildi.

KENT İÇİ TRAFİK SORUNU

Karadeniz Ereğli Belediyesi,  Kent İçi Trafik Sirkülasyonu İyileştirme Etüdü ve Toplu taşıma Sistemi Rehabilitasyonu rapor ve projelerinin hazırlanması için üniversite desteği almak için belediye başkanı meclisten yetki istedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 8,9,10,11,12,13,14 ve 15.Maddeleri de görüşülerek, ilgili komisyonlara havale edildi.

Meclise üç madde halinde gelen şahısların imar tadilat taleplerine ait komisyon raporları CHP’li üyelerin red oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, toplantının ardından yaptığı konuşmada, meclis toplantısına gelen sakindereliler, muhtarlar ve çilek halk otobüsü kooperatifi temsilcilerine bilgi verdi.

Başkan Uysal, kent içi yollara dikkat çekerek çalışmaları bitireceklerini ifade etti. Uysal, Bilimsel bir çalışma yapıp, kent içi ulaşım sorununu çözeceğiz. Hep beraber çözeceğiz, taksiciler olsun, halk otobüsleri olsun, en büyük sorun olan ulaşım sorununu çözeceğiz. İki muhtarımız var, Elmatepe, Kışla mahallesinin sorunlarını çözüyoruz. Çözüm konusunda merak etmeyin, 1-2 ay içinde bu işler çözülecek. Sakindere’de yarım kalan çalışmalar bitecek. Rekreasyon çalışmalarımız bitecek. 1 aracın zor geçtiği yolda 7 metrelik yol açacağız.’’ Dedi. Projeler hakkında bilgiler veren Uysal, ‘’Yaya yürüme yolu olarak da düzenlenecek. Projeleri takip ediyoruz. Üniversite konusunda da adımlarımız devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.

 
Belediye Meclisi 4 Mayıs Perşembe (Yarın) günü toplanmak üzere sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2017, 09:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kübra
Kübra - 7 yıl Önce

Kentkart sorununu çözseniz iyi olur karta para yükliycez sistem yok diyorlar otobüse biniyoruz kentkartla 1.90 diyorlar yükleyemedim 2.50 lira alıyorlar kartım var ama yine parasını alıyor tamamen soygun yada art niyet

SIRADAKİ HABER