TARİHİ PAZAR, TARİH Mİ OLUYOR?

TARİHİ PAZAR, TARİH Mİ OLUYOR?
gundemeregli.com- Alaplı ilçesinde büyük umutlarla hizmete giren Tarihi Kadınlar Pazarı gerekli ilgiyi görmediği için tarih olmaya doğru hızla ilerliyor.  

Yer yer büyük boşlukların olduğu pazaryeri vatandaşlardan beklenenin altında ilgi görürken, yetkililerde buna seyirci kalıyor.

Vatandaşlar ilçede 4 ay önemli paralar harcanarak açılan tarihi kadınlar pazarının organik ürün pazarına gitmeyi tercih etmiyor.

Bunlardan bir kısmı el işi ürünleri. Bunun yanı sırda Organik tarım ürünleri ve yerli tarım ürünleri bu çalışma Alaplı´daki ekonomik ve sosyal hareketliliği bir türlü artıramadı. Burada sorun ilçenin pazaryeri konusundaki özelliğini yitirmesidir şeklinde konuştular.

Alaplı İlçesindeki ekonomik hayatın canlanması amacıyla belediye tarafından desteklenerek yerel ürünlerin satışının teşvik edildiği köylü pazara ilgi olmadığı gibi, bir zamanlar çevre il ve ilçelerden de gelen vatandaşların rağbet ettiği pazar olmaktan da çoktan uzaklaştı.

Organik yolla küçük üretim yapan vatandaşlar yetiştirdiği domates, biber, patlıcan, yeşillik gibi ürünlerin satışının gerçekleştirildiği köylü pazarından alış-verişe çok az kişi geliyor.
Belediye önünde kurulan köylü pazarındaki fiyatların uygun olmasına karşın sıkıntılı şekilde devam ediyor.
Vatandaşlar, köylü pazarının denetlenmesini ve üretici olmayan insanların manavlardan getirdikleri ürünleri satmalarını engellemelerini istediler.

 

Köylü Pazarına Büyük İlgi başlıklı ve Cumartesi günleri Kaman Belediyesi önüne kurulan köylü pazarı, kurutmalık ve konservelik dönemi nedeniyle dolup taşıyor. özetli haberi okudunuz.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2012, 07:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER