UÇAR VE POSBIYIK&8217;IN DUBLE YOL DÜELLOSU

UÇAR VE POSBIYIK&8217;IN DUBLE YOL DÜELLOSU

gundemeregli.com- Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye bağlı Gülüç Beldesi ile yine ilçenin Kepez Mahallesi arasında kalan karayolun halen yapılmaması Posbıyık ile Uçar&[#]8217;ı karşı karşıya getirdi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ın şovmenlikle suçladığı Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;tan cevap gecikmedi.

Posbıyık, Uçar&[#]8217;ın olayı şov olarak değerlendirmesini AKP iktidarının Karadeniz Ereğli&[#]8217;yi nasıl küçük gördüğünü kanıtladığını ileri sürdü.

Posbıyık, Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye bağlı Gülüç Beldesi ile yine ilçenin Kepez Mahallesi arasında kalan karayolunda, yıllardır herhangi bir bakım, onarım ve yenileme çalışması yapılmaması sebebiyle, 7 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen kitlesel eylem hakkında yorumlarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ın ifadelerini talihsizlik olduğunu belirterek,  açıklamanın işgüzarlıktan öte bir şey bir şey olmadığına dikkat çekti. Düzce ile Gülüç arasında kalan duble yolu en iyi şekilde yapmış olmasına rağmen, Gülüç Köprüsü&[#]8217;nden kent merkezine ve Kepez Tepesi&[#]8217;ne uzanan yolda yama çalışması bile yapılmadığınI iddia eden d Posbıyık şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;ÇOK TİTİZLER&[#]8221;

&[#]8220;2002 yılından bu yana genel iktidarda olan AKP&[#]8217;nin, bu on yıllık süre zarfında karayollarındaki çalışmalarını en iyi şekilde yapmış olmasına rağmen, Zonguldak ve Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin karayollarına ne kadar titizlik (!) gösterdiği halkımızın malumudur.

Düzce ile Gülüç arasında kalan duble yolu en iyi şekilde yapmış olmasına rağmen, ne hikmetse, Gülüç Köprüsü&[#]8217;nden kent merkezine ve Kepez Tepesi&[#]8217;ne uzanan yolda yama çalışması bile yapmayan, yıllardır bu yönde dile getirilen haklı talep ve isteklere kayıtsız kalan Karayolları Genel Müdürlüğünün dikkatini çekmek varken, bu ayrımcı tutuma haklı bir isyan gösteren Belediye Başkanımızı eleştirme yoluna gitmek, iktidar partisinin İl Başkanlığı koltuğunda oturan bir siyasetçi için büyük bir zafiyet ve çaresizlik göstergesidir.

Basına yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı&[#]8217;nın görev ve yetkilerini hatırlatmaya gerek duyacak kadar ne diyeceğini bilemez bir halde olan İl Başkanı&[#]8217;nın, kendi görev ve sorumluluklarını yerine getirme konusundaki basiretsizliğine, değerli halkımızın dikkat göstermesi gerekmektedir.

Yıllardır Karadeniz Ereğli-Zonguldak Karayolu&[#]8217;nu bitiremeyen, o yolu yap-boz tahtası haline getiren Karayolları&[#]8217;nın, Gülüç-Kepez arasında kalan karayolunu yapmamış ve &[#]8220;ölüm yolu&[#]8221; adıyla anılmaya başlanan Kepez Yolu&[#]8217;nda herhangi bir çalışmayı hayata geçirememiş olmasına rağmen halkımızın gösterdiği haklı tepkiyi &[#]8220;şov&[#]8221; olarak nitelendirmek, AKP iktidarının Karadeniz Ereğli&[#]8217;yi nasıl küçük gördüğünü kanıtlamaktadır. Eylem yapılan yolda meydana gelen kazalarda mal kaybı yaşamış, yakınları yaralanmış veya ölmüş insanların sayısı dikkate alındığında, Sayın Uçar&[#]8217;ın bu açıklamasının, işgüzarlıktan öte değildir.

UÇAR NE DEMİŞTİ? 

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın Kepez yolu güzergahında yaptığı oltalı eyleme tepki göstererek, açıklamanın tamamen saptırıldığını ve şova yönelik bir açıklama olduğunu söylemişti. Uçar, &[#]8220;Belediye başkanlarımızın görev ve yetki alanları belirlidir. Kepez yol güzergahı ile ilgili yapılan açıklama tamamen saptırılmış ve şova yönelik bir açıklamadır. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz bu güzergahın belediyeye ait olan alt yapı çalışmalarının bitirildikten sonra asfalt çalışması yapılacağını bildirmesine rağmen, belediye yetkililerimiz konuyu takip etmemiş, her zaman olduğu gibi şov yapmayı tercih etmişlerdir. Madem bu kadar duyarlı yöneticiler, Ereğli&[#]8217;nin arka sokaklarına bir baksınlar. AK Parti iktidarı ulaşım konusunda kendini ispatlamış ayrım gözetmeksizin her yere eşit hizmeti getirmiştir. Karayolları uygulamaya geçmek için sadece doğru hava şartlarını beklemektedir. Bilginizde olan konudan ötürü yaptığınız eylemler ya art niye ya da bilgisizlik içerir. Yerel yönetimlerinizde ki başarısızlıklarınızı muhalefet eylemlerle örtmeye çalışmaktır. Yapılan eylemler kendi yetki alanlarında görevleri olan ancak başarısız olunan icraatlarını örtbas etmektir. Bugüne kadar balık tutmakla o kadar vakit kaybettiler ki denizde balık kurudu yollara düştüler&[#]8221; diyerek sözlerini tamamlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2012, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER