YILDIRIM´DAN ŞENLİK

YILDIRIM´DAN ŞENLİK
gundemeeregli.com- Ereğli ilçesinde Yıldırım Koleji İlköğretim Okulu 6 yaş grubu öğrencilerine yönelik Bilgi ve Yapboz Şenliği (BİLGİYAP) düzenlendi.
Yıldırım Koleji İlköğretim Okulu 6 yaş grubu öğrencilerine yönelik Bilgi ve Yapboz Şenliği (BİLGİYAP) 585 ana sınıfı öğrencisinin katılımıyla yapıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı ve Ereğli, Alaplı ve Akçakoca&[#]8217;dan 50&[#]8217;nin üzerinde okulun ana sınıfı öğrencilerinin yarıştığı BİLGİYAP Şenliği&[#]8217;ne öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi. İki aşamadan oluşan BİLGİYAP&[#]8217;ın birinci bölümünde öğrencilere 40 sorudan oluşan bilgi soruları soruldu. İkinci bölümde ise kendilerine verilen 30 parçadan oluşan yapboz parçalarının tamamlanması istendi. Öğrenciler bu etkinlikle meşgul olurken velilere Yıldırım Koleji PDR öğretmeni Zeynep Yaşar tarafından &[#]8220;6 Yaş Gelişimi ve Okula Hazırlık&[#]8220; semineri verildi. Yarışma sonunda öğrenciler, kitapçıklarını, yapbozlarını, kalem, balon ve çikolatalarını alarak mutlu sonu okul bahçesinde bekleyen velileriyle paylaştı. Şenliğe katılan öğrencilere Medeni Cesaret Belgesi verildi. BİLGİYAP hakkında bilgi veren Yıldırım Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sarısoy, temelde miniklerin okula başlamadan evvel okula hazır olmaları ve okul ortamına alışmaları gibi amaçları hedefleyen BİLGİYAP yarışmasında minikleri öğrenirken eğlendirmeye gayret ettiklerini ifade etti. Sarısoy, &[#]8220;Bu yarışma okul olarak kendimizin geliştirip uyguladığımız eğitim modelimiz olan Y-ZEP&[#]8217;in (Yıldırım Zenginleştirilmiş Eğitim Programı) uygulamasıdır&[#]8221; dedi.
Sarısoy, okul olarak böyle organizasyonlarla sosyal sorumluluk üstlendiklerini zaten oldukça büyük olan organizasyon becerileriyle, Zonguldak ve çevresinin eğitimine katkı vermeyi amaçladıklarını söyledi. Yarışmada dereceye giren miniklere ve öğretmenlerine çeşitli hediyelerin verileceği ödül törenin ise, 31 Mayıs 2012 tarihinde Büyük Anadolu Otel&[#]8217;de yapılacağı belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2012, 07:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER