DEVLET HASTANESİ´NDE NELER OLUYOR?

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesin de yaşanan olaylar endişeye yol açıyor...

DEVLET HASTANESİ´NDE NELER OLUYOR?

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde Kantin fiyatları elyakıyor. Vatandaşların tepkisini çeken hastane kantini, fahiş fiyatla ürün satıp,vatandaşları mağdur etmeye başladı.

Hasta ve hasta yakınları, “Yetkililerin harekete geçmesiniisteyerek, Kantin hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşların mağdurolmaması için yayınladıkları genelgeler ile hastane yönetimini uyaran SağlıkBakanlığı’nın bu çağrılarına Kdz. Ereğli devlet Hastanesi’nde cevap verecekyetkili yok mu?” diye seslendi.  

BU KADARI’DA PES!

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi kantininde uygulanan fiyatpolitikaları, hastanede neler oluyor sorularını beraberinde getiriyor.  Daha çok kârlılık ve yüksek getirinin hakimolduğu Kdz. Ereğli Kantininde her yerde 25 Krş. ile 50 Krş. Arasında satılanyarım litrelik suyun, 1 TL’ye satışa sunulması bu kadarı da pes dedirttirdi.

FAHİŞ FİYATA DUR

Hastalar ve hasta yakınları, fiyat politikası konusundahastane yönetiminin bu duruma dur demesi gerektiğini belirterek, şunlarısöylediler.

“Sağlık Bakanlığı, hastane başhekimlerinin kurumçevresindeki fiyatları araştırıp, kantinlerde fahiş bedelle satışa izinverilmemesi istemesine karşın, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde fiyatlarkonusunda bir keyfilik mi var?  SağlıkBakanlığı, vatandaşların büyük tepkisine sebep olan hastanelerdeki kantin vebüfelerdeki yüksek fiyatları denetim altına alıyor. Bakanlık, hastanelerdekibüfe, kantin ve çay ocağı gibi ticari yerlerin işletilmesinde yönetmelik ileöngörülen kurumun huzuru, güvenliği, gizliliği, temizliği gibi kriterlerdenziyade, daha çok kârlılık ve yüksek getirinin ağır kazandığını tespit etmişti. Bizlerinmağdur olmaması için Bakanlığımız, hastane yönetimini uyarmıştı. SağlıkBakanlığı, sağlık kurumlarındaki büfe, kantin, çay ocağı gibi yerlerin amacınayönelik kullanılması hakkında bir genelge yayımlayarak 81 il valiliğinegönderildi. Bakan adına Müsteşar Prof. Dr. Nihat Tosun imzalı yayımlanangenelge vardı. Bakanlığa bağlı sağlık kurum ve kuruluşların bünyesindeki büfe,kantin ve çay ocağı gibi yerlerin açılıp işletilmesi ve kiraya verilmesineilişkin esas ve usullerin 1984te Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girildiğiningenelgede hatırlatılmıştı.

Kantinlerin kiralama yoluyla işletmeye verilmesinde, yüksekgetiri ve kârlılıktan ziyade, kurum ve kuruluşlarımızın özelliklerinin dikkatealınarak, kurumun huzuru, güvenliği, gizliliği, temizliği gibi kriterlere öncelikverilmesi öngörülmüştür.”

BAŞHEKİM, ÇEVREDEKİ FİYATLARI ARAŞTIRSIN, YÜKSEK FİYATA İZİNVERMESİN

İŞTE BAKANLIĞIN O GENELGESİ

Sağlık Bakanlığına ulaşan şikâyet ve taleplerden hastanebüfe, kantin ve çay ocaklarında kurumun huzuru, güvenliği, gizliliği vetemizliği yerine daha çok kârlılık ve yüksek getiri anlayışı ile hareketedildiğinin belirlendiğine dikkat çekildi. Kantin hizmetlerinden faydalanmakisteyen hasta ve vatandaşların mağduriyetlerine neden olduğunun vurgulandığıgenelgede, hastane kantinlerinde, hastane içerisinde satılması veyakullanılması yasaklanmış olan ürünlerin satılmaması istendi. Bakanlığa tahsislitaşınmazlardaki büfe, kantin, çay ocağı gibi yerlerin amacına yönelikkullanılması gerektiğinin anlatıldığı genelgede, büfe, kantin ve çay ocağı gibiyerlerde satışa sunulan mal ve hizmet bedellerinin, emsali mal ve hizmetbedellerinden daha yüksek fiyatla tespit edilmemesi ve satılmaması için gereklitedbirlerin alınması istendi.

 Genelgede, İşletme Hakkı Sözleşmeleri ile hastane bahçesive bina içinde Milli Emlak tarafından büfe, kantin ve çay ocağı amacıylakiralanan mekânlar dışında; poliklinik birimleri, servisler veya koridorlardaseyyar araba veya kişiler aracılığı ile satış yapılmasının engellenmesigerektiği de belirtildi.

 Hastane baştabiplerince büfe, kantin ve çay ocağında satılanürünlerin kalite ve satış fiyatlarının bizzat denetlenmesi istenilen genelgede,Hastanenin hizmet verdiği yerleşim mahallindeki rayiç birim fiyatlaremsal alınarak daha uygun fiyatlarda satılmasının sağlanması konularındagerekli düzenlemelerin yapılarak vatandaşlarımızın mağdur edilmemesihususlarında hassasiyet gösterilmesi gerekiyor

Hastane Yöneticisi,Bashekimlik,Idari ve Mali Hizmetler Müdürlügü,nü göreve davet ediyoruz.

align=


align=

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2017, 10:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
yeşim yılmaz
yeşim yılmaz - 7 yıl Önce

EVET HAKLISINZ FİŞDE VERMIYOLAR.VE ÜSTELİK KABAAYILIK YAPIYORLAR.

ramazan
ramazan - 7 yıl Önce

SAYIN YETKİLİ HASTANE KANTİNİ DEĞİL İMALATHANE ORASI..BİZ EREĞLİDE İMALATCILAR OLARAK İŞ YAPMAYALIM.ONLAR YESİN.YAZIK YAZIK.

MEHMETDİLAVER
MEHMETDİLAVER - 7 yıl Önce

BU KANTINİN ARKASINDA HANGİ GÜÇ VAR BUNU ARAŞTIRIN.SİYASET KOKUYORMU YOKSA

Ekrem acikli
Ekrem acikli - 7 yıl Önce

tost da 4 tl gerçekten soygun var.hastane yetkilişine çıktım ancak kabul etmediler.heryerde cokonat 0.75 tl kantinde 1.50 tl ustelik fişe vermesi kasadaki bayan

Kadir
Kadir - 7 yıl Önce

hastane kantininin arkasindaki kimse bu isi iyi biliyor su 1 tl yazik yonetimde suyu 1tly iciyor dimi arkadaslar lutfen goreve

Rasıt
Rasıt - 7 yıl Önce

ey hastane ıdarecılerı sız uyumayı tercıh edın lakın halk uyumuyor bımerse bımer cımerse cımer

huluti
huluti - 7 yıl Önce

etrafta baska alternatif yok diye düşünen bir işletme zihniyeti ve tabikide sesi çıkmayan yetkililer sizlere olan bişey yok biz vatandaslara var suyu 1 tlye alan biz sizlere ikramdır ikram olmasa bu işe bir el atardınız diye düşünüyorum ama işletme için şikayetlerimizi bile lütfedip dinleyip kabul etmeyende sizler çevir kazı yanmasın hesabı

Tebrikler
Tebrikler - 7 yıl Önce

cok guzel bir konuya değinmissiniz haberi yayinlayan arkadslara tesekkur ederiz.


SIRADAKİ HABER