EREĞLİ İÇİN VERİMLİ GEÇTİ

EREĞLİ İÇİN VERİMLİ GEÇTİ
gundemeregli.com- Kdz. Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, dün basına kapıla gerçekleştirilen toplantının detaylarını bu gün düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna aktardı.
Kdz Ereğli’ye dün bir dizi incelemeler yapmak üzere gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz ve Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Sevli ile Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’la, Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası´nda (TSO) toplantı yapmışlardı. İlçeye gelen yetkililer ile Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Meclis Başkanı Faruk Yazıcı ve oda yöneticileri ile birlikte yapılan toplantının detayları bu gün netleşti.
TSO Başkanı Yaşar Tetiker, toplantının Ereğli için son dere verimli geçtiğini söyledi. TSO meclis toplantı salonunda yapılan toplantının rutin toplantılardan biri olduğunu ifade eden Tetiker, oda gündeminin en önemli konusunun tersaneler konusu olduğunu söyledi. Tetiker; “Tersanelerle ilgili dün Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Suat Hayri Aka geldi. Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Sevli odamızı ziyaret etiler. Genel olarak çok sağlıklı bir toplantı olduğunu söyleyebilirim. Bunlar belki gecikmiş toplantı ama gecikmişte olsa zaten daha önce ben bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ı İzmir´den aday olmadan önce kendilerini ziyaret ettiğimde bu konuları uzun uzun görüştük, hatta bir sonuç alma noktasında da bir mutabakatımız da vardı. Fakat haliyle kendisi bakanlıktan ayrıldıktan sonra bazı kararlar vermek zorunda kaldık. Bu ara vermeyi, mesafeyi kapatalım düşüncesi ile Sayın Müsteşar Yardımcımız bu ziyarette bulundular. Aşağı yukarı bir saatten fazla yaptığımız toplantının sonucunda da çok güzel neticelere çıkacağımıza inanıyorum. Bu asla ve asla bir seçim öncesi her hangi bize verilen bir hediye dileyim yada bize memnuniyet belirten bir haber değildir. Bunun içeriği gerçekten Kdz Ereğli’nin yok olma noktasına gelen tersaneler, faaliyetlerimizin tekrar canlanması ve tersanelerin canlanması için neler yapabiliriz bunun toplantısıydı. Dedik ki; işte bizim tersanelerde ki talebimiz. Nedir talebimiz; birici derecede liman. Liman başlangıçta tamir-tahliye de olabilir, bizim burada liman ihtiyacımızın acil olmasının nedenlerinden bir tanesi Organize Sanayi Bölgemizin artık inkişafa hale gelmesidir. Yani Organize Sanayi’de yapmış olduğumuz rehabilitasyonlarla çok güzel bir noktaya geldik. 56 parselden 1 parselimiz dahi kalmadı desek yeri. Bitti. Bu saatten sonra bu parsellerin değerlendirilmesi yani süratle hayata geçirilmesi. Hayata geçirilmesi ne ile olur, inşaatların tamamlanması ile olur. Tersanelerde, inşallah verdikleri sözler eğer tutarsa ki burada bu Hızırreis Deniz Genel Müdür’ü çok olumlu bazı şeyler söyledi. Hatta devlet tarafından yaptırılacak olan aşağı yukarı 24 metre bir yolcu gemisinin bizim mevcut tersanelerimizde yapılacağının müjdesini verdi. Bu sözlerin yerine gelmesi gerekiyor. Kdz Ereğli, bundan sonra ki verilen tüm sözlerin takipçisidir. Verilen her söz, bundan sonra yerine gelmesi lazım” şeklinde konuştu.
ERDEMİR’E TEPKİ
TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz’in 24 metrelik bir yolcu feribotu söylemi üzerinden sözü Erdemir’e getirdi. Daha önce, bir başka gemi siparişi üzerinden Erdemir’i eleştiren Tetiker; “Erdemir’in 2010 yılında vermiş olduğu bir sipariş var. Bu kaptan taşıma feribotu. Yanı gemiler geldiği zaman, gemilerin kıyı ile gemi arasında gidip gelen kaptan taşıma feribotu. Norveç’te çok büyük referansları var bizim tersanecilerin. O olmasına rağmen bizim tersanecilerin bu gemiyi yapmakta en ufak bir zafiyeti olmamasına rağmen Erdemir ne yazık ki yetersizlik adı altında Kdz Ereğli tersanelerine bu feribotu vermiyor. Bu siparişi dışarıda yaptırıyor. Bundan sonra onun raporlarını sundular tersaneciler, ‘Hayır arkadaş bizim raporlarımızda burada, Norveç’ten aldığımız siparişler de burada. Bizim asla yetersiz diye bir şey yok, fazlasıyla yeterliliğimiz var’ diyerek bunu da kendilerine anlattık. Yani bu ne demek? Hızırreis Deniz Genel Müdür arkadaşımızın dikkatini bu noktaya çekerek, bundan sonra Erdemir’in hangi gemi yapımında talebi varsa ona da talibiz diye burada bunun içeriğini toplantıda anlattık. Anlaşılıyor ki burada, her konuda olduğu gibi Erdemir bizim tersanelerimize de bir ön yargı ile yaklaşıyor. Tamimiyle bu ön yargı. Bu ön yargıyı beraber yıkmamız lazım. Tüccara ön yargılı davranıyorsun, sanayiciye ön yargılı davranıyorsun, tersanecilere ön yargılı davranıyorsun sen neyin peşindesin arkadaş. Bir kere bunun cevabını vermesi lazım” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER