İKİNCİ DURUŞMASI YAPILDI

Zonguldak´ta 2010 yılında maden ocağında meydana gelen ve 30 maden işçisinin ölümüne neden olan grizu faciasının ikinci duruşması, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde yapıldı.

İKİNCİ DURUŞMASI YAPILDI
Zonguldak´ta 2010 yılında maden ocağında meydana gelen ve 30 maden işçisinin ölümüne neden olan grizu faciasının ikinci duruşması, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde yapıldı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi´nde 17 Mayıs 2010 yılında meydana gelen ve 30 maden işçisinin ölümüne sebep olan grizu faciasının yaşandığı olayın ardından açılan davada 23 sanık tutuksuz yargılanırken, mahkemenin ikinci duruşması yapıldı. 23 sanığın ve müştekilerin katılımıyla yapılan duruşmada sanıklar, kendileri hakkında yapılan suçlamaları kabul etmezken, yapılan bilirkişi raporunun çelişkili olduğu gerekçesiyle sanık avukatları, yeni bilirkişi raporu hazırlanmasını talep edildi.
Sanıkların savunmasını yapmasının ardından ölen maden işçilerinin yakınları da sanıklardan şikayetçi oldular.
Grizu faciasında ölen maden işçisi Hüseyin Arslan´ın kızı Dilek Arslan, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, Kanımızın son damlasına kadar şikayetçiyim dedi. Grizu faciasında ölen bir diğer maden işçisi Ramazan Yavuz´un annesi Hatice Yavuz da, oğlunun damatlığının hala evinin duvarında olduğunu kaydederek, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Gözyaşlarını tutamayan Hatice Yavuz, her şeyin en ayrıntılı bir biçimde incelenmesini istiyorum. Yalnızca ölenleri suçlamasınlar Ben oğlumu babasız
büyüttüm. O da burada olanlar gibi bir mühendisti. O burada değil, öldüğü için kendisini savunamaz. Ama onun yerine ben onun haklarını savunacağım diye konuştu.
Grizuda ölen maden işçisi Adem Çengel´in ablası Fatma Elemen de, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, Kardeşim olaydan 2-3 gün önce geldiğinde ´Gazdan içeri giremiyoruz. Fareler giderse onların gittiği yerden bizde gidiyoruz´ demişti. Bunların vicdanları ölmüş tutuklanarak yargılanmalarını istiyorum dedi.
Grizu patlamasından 8 ay sonra cesedine ulaşılan maden işçisi Dursun Kartal´ın eşi Gülizar Kartal da, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, Benim eşimin cesedi 8 ay sonra bulundu. Suçu neydi? Suçlular cezasını çeksin. Benim canım çok yandı suçluların canı da yansın diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
Öte yandan, mahkemede mağdur-sanık sıfatında bulunan ve grizu faciasından yaralı olarak kurtulan maden işçileri de, mahkemenin sonunda suçlu bulunan şahıslardan şikayetçi olduklarını söylediler. Mahkeme 15 Mart 2012 tarihine ertelendi.
Maden işçilerinin bazı yakınları, adliye çıkışında sanıklara tepki gösterdi.
Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2012, 07:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER