SOĞUK KIŞTA, KARA GÜNLER

SOĞUK KIŞTA, KARA GÜNLER
gundemeregli.com-Soğuk kış günlerinde bu soğuktan en çok etkilenenlerin başında Kdz. Ereğli İlçesi Bölücek Mahallesi Kayran Sokak’ta yaşayan ve bugünlerde kara günler yaşayan Gültekin ailesinden başkası değil.

Gazetemizin daha önce içler acısını durumu dile getirdiği Gültekin ailesinin yaşadığı insanlık dramı yürekleri sızlatmaya devam ediyor. Aile için bu günlerde kışın soğuk yüzü naylon ile kapattıkları barakalarında kendini iyiden iyiye hissettiriyor.

Toplam 10 kişinin yaşadığı iki göz odalı barakada halen ne elektrik var, nede su. Çile ve mağduriyetin hüküm sürdüğü barakada, mum ışığında yaşam mücadelesi soğuk kış günlerin de devam ediyor.

-----Kdz. Ereğli İlçesi Bölücek Mahallesi Kayran Sokak’ta insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor.

İnşaatlarda iş buldukça amele olarak çalışan Yaşar Gültekin (42) eşi Huriye Gültekin (40) kızları Ayşe (17), Aysel (16), Makbule (9), Fatma (8) ve Elif (4) ile birlikte hayata derme çatma barakada soğuk gelmemesi için laylon ile kapladıklarını evlerinde kendilerine uzanacak sıcak bir dost eli arıyorlar.  

Oturdukları binanın tapusunun bulunmaması sebebiyle Kaymakamlığın ev yapamadığı yoksul aile için hayırsever vatandaşlardan destek bekleniyor. Sadece sıcak bir yuva isteyen Baba Gültekin, “Doğduğum, büyüdüğüm yer burası. Gidecek yerim yoktu, başımı sokacak bir yer bulamadım. Son çare buraya sığınmaktı. Burada da elektrik ve su yok. Mum ışığında bir yaşam var. İnsanca yaşamak istiyorum” diyerek isyan etti.

İki göz odalı ve etrafı soğuk gelmemesi için naylonlar ile kapatılmış barakada 2 aileden toplam 10 kişi sefalet içerisinde bir yaşam sürdürmenin verdiği acıyla mücadele verirken, yürekleri burkan dramda en çok sıkıntıyı yaşayan ise, yine her şeye rağmen etrafa gülen gözlerle bakan minik çocuklar oluyor.

Gültekin ailesinin adeta filmlere konu olacak hikâyesinde yokluk ve sefalet hüküm sürerken, aile kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Gültekin ailesinin fertleri kış mevsimi olması nedeniyle etrafını naylon ile kapattıkları evlerinde sorunlarına geçici çözüm bulurken, şimdilerde kara günler yaşıyorlar.

Yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlar nedeniyle zor günler geçiren Baba Yaşar Gültekin dededen kalma eski evlerinin yerine yenisinin yapılmasını istiyor. Ama verdiği tüm çabalar sonuçsuz kalıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2014, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER