VERDİĞİM MÜCADELEYE RAĞMEN KAVGACI DİYORLAR

VERDİĞİM MÜCADELEYE RAĞMEN KAVGACI DİYORLAR



gundemeregli.com- Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Madeni İşler Esnaf ve 

Sanatkarları Odası’nı ziyaret etti. 

Yaklaşık bir buçuk saat süren ziyarette Belediye

Başkanı Posbıyık,kentte faaliyet gösteren esnafın sorun ve sıkıntıları hakkında bilgiler aldı,düşüncelerini paylaştı.

31 Ocak Perşembe günüsaat 12.10’da gerçekleştirilen ziyarette Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ıMadeni İşler Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Atilla Akar ve bazı yönetimkurulu üyeleri konuk ederken, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a Belediye Meclis
Üyesi Cumhur Nalcı da eşlik etti.

Oda yöneticileritarafından toplantı salonda misafir edilen Karadeniz Ereğli Belediye BaşkanıHalil Posbıyık’a genel olarak kentte faaliyet gösteren esnafların sorun vesıkıntıları hakkında bilgiler verildi. Oda Başkanı Atilla Akar ve yöneticilerinanlattıklarını dinleyen ve tespitlerini paylaşan Belediye Başkanı HalilPosbıyık, özellikle son yıllarda Zonguldak genelinde uygulanan yanlış ekonomikpolitikalar sebebiyle Karadeniz Ereğli’nin de kötüye gittiğini ve eski gücünüyitirmeye başladığını iddia etti.

Madeni İşler Esnaf veSanatkarları Odası’na gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, sonyıllarda yaşanan birçok soruna rağmen kent genelinde kendisinden başka kimseningereken tepkiyi ortaya koymadığına vurgu yapan ve bu tepkileri sonrasında dabedel ödemek zorunda kaldığını belirten Başkan Posbıyık; “… Ben de yaşatılanlarkarşısında sesimi çıkarmasam kimsenin tepki göstereceği yok. Bir de buyetmezmiş gibi bu mücadeleleri verdiğim için bana ‘kavgacı’ diyorlar. Varsındesinler. Bundan rahatsızlık duymuyorum. Ama gerektiğinde herkesin, bumemlekette sivil toplum örgütlerini yöneten her yöneticinin Karadeniz Ereğliiçin aynı kavgayı vermesi gerekir…”, dedi.

Belediye Başkanı HalilPosbıyık’ın ortaya koyduğu bu tespit üzerine yorumlarda bulunan bazı odayöneticileri ise Türkiye genelinde merkezi otoritenin uygulamaları karşısındahaklı tepkilerini ortaya koymak isteyen sivil toplum örgütlerinin çeşitlibaskılarla karşı karşıya bırakıldığına işaret ettiler. Oda yöneticileri; “…Mevcut iktidar, özellikle de meslek odalarının çok sesli olmasından dolayırahatsızlık duyuyor ve hemen her kentte tek bir meslek odası kalması yönündekidüşüncelerini hayata geçirmeye çalışıyor. Bu düşüncenin temel amacı tek tipinsan yaratmak. Bu düşünceye göre herkes tek elbise içinde olmalı…”,ifadelerini kullandılar.

Oda yöneticilerinin butespitleriyle ilgili yorumlarda bulunan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı HalilPosbıyık ise konuşmasında şu görüşleri sundu: “… Yaşanan sorun ve içindebulunulan sıkıntılar ne olursa olsun, bu sorun ve sıkıntıların ortadankaldırılabilmesi için yapılması gereken tek bir şey var; o da 1990’lı yıllardaolduğu gibi siyasi düşünceleri ve ideolojik saplantıları bir kenara bırakarakortak hareket etmek. Temsilciler Kurulu benzeri bir oluşumla Ankara yollarınadüşmeli ve o bakanlık senin bu bakanlık benim, demeden sorunlarımızı Ankara’yakadar taşımalıyız. Bunu yapabilmemiz için de bize bir önder lazım. Birmilletvekilinin ortaya çıkıp bu liderliği üstlenmesi lazım. Bu iş sadeceBelediye Başkanı olarak benim ortaya çıkıp haykırmamla olmaz. Bunu yapmadığımıztakdirde Karadeniz Ereğli daha da kötüye gidecek. Benim en büyük endişem budur.Tüm ülkede tersaneler harıl harıl çalışıyorken, bizim tersanelerimiz kapalı.Binlerce gencimiz işsiz kaldı, birçok gencimiz da başka kentlerdeki tersanelerdeçalışmak üzere Karadeniz Ereğli’den göç ettiler. Yılların esnafları bir dahaaçmamak üzere kepenklerini kapattılar. Bu gerçekleri bizden başka haykıran varmı? Bu gerçekleri milletvekillerimiz bilmiyor mu? Elbette biliyorlar. Ancakortaya çıkıp da bu gerçekleri bizim gibi haykırmıyorlar. Ben geçtiğimiz aylardagerçekleştirdiğim bir ziyarette özellikle tersanelerimizde yaşanan sıkıntılarıBakan Yardımcısı Sayın Yahya Baş’a anlattığım zaman, Sayın Baş’ıntersanelerimizle ilgili net bilgilere sahip olmadığını gördüm. İktidarınilçemizdeki yöneticilerinin tersanelerimizde yaşanan sıkıntıların birini bileAnkara’ya taşımadığını gördüm. Buna rağmen boynuna bir kravat takan herkesortaya çıkıp boş boş konuşuyor. Bunların yaptıkları tek şey bilgi kirliliğiyaratmak…”

Madeni İşler Esnaf veSanatkarları Odası yönetimine gerçekleştirdiği ziyarette Ereğli ekonomisiüzerine yorumlarda bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kent ekonomisininbu kadar sıkıntı yaşamasının temel sebeplerinden birinin tersanelerin kapanmasıolduğu gerçeğine vurgu yaptı. Başkan Posbıyık konuşmasında; “… Erdemir’de işçiücretlerinin aşağılara çekilmesi ya da çalışan sayısının azaltılması da belkibir etken olarak kabul edilebilir ama yaşanan sıkıntıların asıl sebebitersanelerin kapanmasıdır. Zira asgari ücret bile alsalar tüm tersaneçalışanları kazandıkları her kuruşu bu kent içinde harcıyorlardı ve dolayısıylada para sirkülasyonu Karadeniz Ereğli’de oluyordu. Bu para sirkülasyonu biranda ortadan kalkınca ister istemez esnaf da zora girdi…”, dedi. Başkan Posbıyık konuşmasında ayrıca, ekonomikdurum böyle devam ettiği takdirde Karadeniz Ereğli’yi daha da kötü günlerinbekleyeceğine işaret ederek; “… Korkarım ki Karadeniz Ereğli bugünleri bilearayacak duruma gelecek…”, yorumunda bulundu.

Ekonominin bu denlikötü olmasına rağmen, başta meslek odaları olmak üzere hiçbir sivil toplumkuruluşunun çözüm üretme noktasında gayret göstermediğini kaydeden KaradenizEreğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ekonomik alanda girişimlerde bulunmakbir belediye başkanı olarak temel görevlerinden biri olmamasına rağmen, kentingeleceğine ışık tutmak amacıyla ekonomi uzmanlarına yatırım alanlarıyla ilgiliraporlar hazırlattığını hatırlattı. Bu raporları başta Erdemir yöneticileriolmak üzere, ülke genelinde yatırım yapmaya hazırlanan birçok holding ve şirketyöneticisi ile de paylaştığını belirten Belediye Başkanı Halil Posbıyık,özellikle demir-çelik yan sanayi başta olmak üzere çeşitli sanayi kollarındayatırımları bölgeye çekmek suretiyle Karadeniz Ereğli’nin önünü açmayaçalıştıklarını söyledi.

Başkan Posbıyık’ıngerçekleştirdiği ziyaret, birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından sonaerdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2013, 20:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER