ADEM'in açılışı ve tanıtımı yapıldı

ADEM'in açılışı ve tanıtımı yapıldı

ADEM'in açılışı ve tanıtımı yapıldı

Kdz. Ereğlide, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü işbirliğiyle uygulanan Aile Destek Merkezi Projesinin (ADEM) açılışı ve tanıtımı yapıldı. Programa Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Ereğli SYDV Müdürü Abdullah Hasçelik, İl Genel Meclisi Üyeleri Ali Tarakçı, Kazım Beceren ve proje kapsamında kurs gören kadınlar katıldı.
Projeyi hazırlayan SYDV Müdüdürü Abdullah Hasçelik, proje ile ilgili yaptığı açıklamada 140 bayana kurs verildiğini, 163 kişinin de istihdam edildiğini söyledi.
İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, yaptığı konuşmada ADEM kursumuz 2017de başladı. 2017de 5, 2018de 7 meslekte kurs açtık. Kursiyerlere çeşitli branşlarda eğitimlerin verilmesinin yanı sıra günlük 25 TL cep harçlığı verilerek hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağlıyoruz. Proje kapsamında Ereğli ve Alaplıda 496 kursiyere eğitim verildi. Emeği geçenlere Bakanlığım adına teşekkür ediyorum dedi.
Programda konuşan Kaymakam Nazım Madenoğlu, Vakıf Müdürümüzün ve personelinin bu projede emekleri büyük. Gelişmiş toplumların en önemli özellikleri eğitimli olmalarıdır. 2 seneden beri uyguladığımız ADEM projemiz başarılı bir şekilde devam etmektedir. 200 bin TL olan proje bedeli, İŞKURun her bir kursiyere günlük 25 TL katkısı ile ciddi boyutlara ulaşmaktadır. 2 yıldır uygulanan projemizin maliyeti 1 milyon 200 bin TLyi bulmuştur. Bu tür projelerin devam edeceğine olan inancım tamdır. Toplumumuzun dayanışma içinde, ben yerine biz anlayışıyla hareket ettiğinde çok daha güzel projelerin ortaya çıkacağına inanıyorum dedi.
Konuşmanın ardından projenin açılışı yapıldı. Kaymakam Nazım Madenoğlunun beraberindeki heyetle birlikte sınıfları gezmesinin ardından program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER