Bak sen şu işe!

2004 yılında CHP İlçe Başkanlığından istifa ederek partiye kayyum atanmasına sebep olan İsmail Fota, bu sefer kendisi kayyum olarak atandı!

Bak sen şu işe!

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı’nın yerel seçimler öncesi belediye başkanı aday adaylığı için istifa etmesinin ardından yasal sürede yönetim kurulu bir araya gelemeyerek İlçe Başkanını seçemediği için partiye kayyum atanmak zorunda kalındı.
KARTAL BEKLENİYORDU!
Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Yönetimine kayyum olarak eski İlçe Başkanlarından İl Genel Meclisi Üyesi Hayrettin Kartal’ın atanması bekleniyordu.
Ancak Kartal’ın adının duyulması tepkilere neden oldu ve CHP’liler Genel Merkeze mesaj atarak kendisinin tarafsız olamayacağını, oysa kayyum atanacak kişinin tarafsız olması gerektiğini bildirdiler.
Bunun üzerine CHP Genel Merkezi yeni bir isim arayışına girdi. Yapılan araştırmalar sonucunda eski İlçe Başkanlarından ve Milletvekili aday adayı İsmail Fota üzerine karar kılınarak ataması resmen gerçekleştirildi.
İsmail Fota ile birlikte Ayşegül Erdoğan, Koray İşeri, Mehmet Kurt ve Dursun Ali Bostan’da yönetime atandı.
CHP’ye atanan kayyum partiyi bir ay içerisinde kongreye götürecek…
ARAS GÖREVİ DEVRETTİ. İL BAŞKANI ÜZÜNTÜLÜ!
Fota’nın kayyum olarak atanmasının ardından İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras görevi devretti. Görev devir teslim törenine İl Başkanı Hakkı Güney’de katıldı.
CHP İl Başkanı Hakkı Güney, parti binasındaki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Ereğli teşkilatının böyle bir süreç yaşamasından üzüntü duyduklarını söyledi.
Zonguldak’ın lokomotifinin Ereğli ve Alaplı olduğunu, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da söylediğini hatırlatan Güney, “Bunu sevgili arkadaşlarım çok iyi değerlendirmeliler” dedi.
ARAS: “ZAMANI GELİNCE KONUŞACAĞIM”
Uzun süredir CHP Ereğli İlçe Başkan vekilliğini yürüten Sevdekar Aras da, konuşacak bazı konuların zamanı geldiğinde ve gerektiği yerde konuşulacağını belirterek, şunları söyledi:
“Partimizin gerekli organları böyle bir karar aldılar. Ereğli’deki CHP’lilerden tüm iyi niyetlerini korumalarını istiyorum. Bir aylık geçici bir yönetim atandı. Gelen yönetim kurulu Olağan Kongreye hazırlayacak. Partimde bu görevi almaktan dolayı hep gurur duydum. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte partimiz ve Ereğli hak ettiği yeri ve huzura çok ihtiyacımız olan özgürlüğe götürecek bir kadro içimizden çıkacaktır.”
Kayyım olarak atanan ve partiyi olağan gele kurula götürecek olan Fota ise partinin ilçeye bağlı beldelerdeki yönetimlerinin de değiştirileceğine dikkat çekerek, “Ereğli’de bir çığır, tarih açmak için belki zaman çok kısa ama bunun üstüne 94 köyü en az üçer kes dolaşacağız. Arkadaşlar ile yapacağımız toplantı sonunda kongre tarihini belirleyeceğiz. Kongrede aday değilim” diye konuştu.
PARTİYİ KAYYUMLUK YAPMIŞTI!
CHP Ereğli İlçe Başkanlığına kayyum olarak atanan İsmail Fota, 2004 yılında ilçe başkanlığından istifa etmiş ve partiyi tarihinde ilk defa kayyumluk yapmıştı.
İsmail Fota’nın bu sefer bizzat kendisinin kayyum olarak atanması dikkat çekti ve CHP’liler için büyük bir sürpriz oldu.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2019, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER