BAŞKAN POSBIYIK, SANAT SOKAĞI'NDA...

BAŞKAN POSBIYIK, SANAT SOKAĞI'NDA...

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyk ile Kdz. Ereğli Sahil Bandı'nda Sanat sokağını ziyaret ederek, sanatçılarla biraraya geldi ve sohbet etti.

Ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Posbıyık: "Sanat Sokağı’nı ziyaret ettim, sanatçılarla buluştum. Burası giderek gelişiyor, halkın uğrak yeri haline geliyor. Ahşap ürünlerden, oyuncağa, naht sanatından, sedef kakma çalışmalara, bastondan, el işlemelerine kadar büyük bir çeşitliliğe sahip.

Bu zenginliğe şimdi de cam, seramik ve sepet ürünleri eklendi. Belediye olarak Cumhuriyet Halk Evleri’nde kurduğumuz seramik ve cam atölyeleri ile açtığımız sepet kursunda eğitimden geçen kursiyerler ürünlerini burada satabiliyorlar.

Akşam saatlerinde seramik sanatçılarının seramik tornasındaki canlı performansları ile cam sanatçılarının cam üfleme gösterileri vardı. Çok çarpıcıydı. Sanat Sokağı ressamlar için de uygun bir mekan haline geldi. Küçük tablolarını burada yapıp satmaya başladılar bile…" dedi.

Amacın farklı dallarda üretim yapan sanatçıları da bu sokağa çekebilmek olduğunu belirteen Posbıyık, "Burayı mutlaka görmelisiniz. Hediye almak istediğinizde ilk uğrayacağınız yer burası olsun. Gördükleriniz karşısında şaşıracaksınız." sözlerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2020, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER