BEÜ'DEN ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNE ZİYARET

BEÜ'DEN ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜNE ZİYARET

Kdz. Ereğli'de, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Salih Cem Oral’a, Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) yürütülen ve Erdemir’in de desteklediği, “Cep Uydu Grizu-263A”nın hatıra biletinin takdim edildiği bildirildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, BEÜ Grizu-263 Uzay Takımı adına, takım danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ve Takım Kaptanı Çağla Aytaç Dursun, Genel Müdür Oral’ı ziyaret ettikleri belirtildi.

Gerçekleştirilen ziyarette Oral’a, çalışmalarla ilgili bilgiler aktarıldığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral da takımın ülkemiz için örnek bir model oluşturduğunu ifade ederek, Grizu 263’ün gelecekte de başarılarını sürdüreceğine ve ülkemizi gururlandıracağına inandığını belirtti. Türkiye’nin lider çelik üreticisi Erdemir, 2018 yılından bu yana Zonguldak BEÜ çatısı altında faaliyet gösteren disiplinler arası bir öğrenci takımı olan Grizu-263’ün çalışmalarını destekliyor. ‘Karanlık maden ocaklarından uzayın sonsuz derinliklerine uzanan bir Zonguldak hikayesi’ sloganıyla faaliyetlerini sürdüren Grizu-263, uluslararası ve ulusal uydu yarışmalarında kazandığı başarılara ek olarak Türkiye’de üretilecek ilk cep uydusu projesinin de hazırlıklarını yürütüyor. Grizu-263A adı verilen ve 1992 yılında yaşanan kazada hayatlarını kaybeden 263 madencinin isimleriyle uzaya gönderilecek uydunun aralık ayında SpaceX’in Falcon 9 roketi ile yörüngeye fırlatılması planlanıyor.
Türkiye çelik sektörünün gelişimi açısından hayati önem taşıyan ve ülkemizin en değerli sanayi varlıklarından olan Erdemir, bölgesel kalkınmayı destekleyecek projelerin yanı sıra gençlerin fark yaratacak çalışmalarına da destek olmayı sürdürüyor.”

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2020, 23:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER