ERDEMİR İLE TÜRK METAL SENDİKASI ARASINDA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

ERDEMİR İLE TÜRK METAL SENDİKASI ARASINDA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Karadeniz Ereğli de kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile şirkette yetkili Türk Metal Sendikası arasında süren ve Uyuşmazlık Zaptı tutulan 28. Dönem Toplu iş Sözleşmesi görüşmelerinde gelişme yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, Erdemir adına görüşmeleri sürdüren Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’ndan (MESS) görüşme talebi geldiğini belirtti. Ercan, 23 Aralık saat 11.00’de Ankara’daki MESS binasında tarafların bir araya geleceğini kaydederek, “Emeğin mücadelesinde daima hepimiz biriz” ifadesine yer verdi.

Türk Metal’in, Erdemir adına MESS ile masaya oturduğu, şirkette çalışan yaklaşık 4200 işçiyi kapsayan sözleşme görüşmelerinin 2 Aralık’ta gerçekleştirilen 3. Oturumunda idari maddeler üzerinde anlaşma sağlanırken, ücret ve sosyal haklara bağlı 28 Maddede üzerinde anlaşmaya varılamaması üzerine Uyuşmazlık Zaptı tutularak, Arabulucu’ya gidilmişti.
1 Eylül 2020’den geçerli olacak sözleşme, görüşmelerde anlaşmaya varıldığı taktirde önümüzdeki 2 yılı (1 Eylül 2020- 30 Ağustos 2022) kapsayacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2020, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER