GENÇLERE MİLLİLİK VE YERLİLİK ŞUURU AŞILANACAK

GENÇLERE MİLLİLİK VE YERLİLİK ŞUURU AŞILANACAK

GENÇLERE MİLLİLİK VE YERLİLİK ŞUURU AŞILANACAK

Anadolu Kardeşliği Ocakları Derneği (AK Ocaklar) Kdz. Ereğli Şube Başkanı Celal Yıldız, İlçede 600 lise öğrencisini kapsayacak olan bir projenin çalışması içerisinde olduklarını söyledi.
Proje ile ilgili Gündem’e açıklamalarda bulunan Yıldız, amaçlarının gençlere millilik ve yerlilik şuurunu aşılamak olduğunu belirtti.
Yıldız, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Projemizin adı Gençlerimizle Umut Dolu Bir Ereğli. Bu projemiz kapsamında yaklaşık 600 gencimizle iletişim halinde olacağız. Bu gençlerimizin bazılarına eğitimler vereceğiz, bazılarına ise zihin ve beyin jimnastiğini geliştiren malzemeler dağıtacağız, örneğin satranç takımları, pazıl ve flaş bellek gibi. Hat ve ebru sanatı kursları açacağız. Bursa, Çanakkale ve İstanbul’a kültürel geziler düzenleyeceğiz. Ereğli’de hayata geçireceğimiz projenin bedelini Gençlik ve Spor Bakanlığı finanse edecek. Biz de Ereğli’de hayata geçireceğimiz projenin beledini yine Ereğli’de bırakmaya çalışacağız.
Proje kapsamında Derneğimizde yaklaşık 350 kitaptan oluşan bir kitaplık kurduk. Amacımız, insanları okumaya teşvik etmek. Proje bedelinin tamamını yerelde kullanacağız, yani global şirketlerle çalışmayacağız. Ereğli’deki esnaflarımızdan birkaç tane demirbaş aldık.
Ben, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bu proje ile ilgili gittiğimde, Türkiye’nin tamamında ciddi anlamda bu tür proje yapanları gördüm. Ereğli’de proje konusunu ya biz bilmiyoruz yada gerçekten yapılmıyor. Daha çok proje yapmamız gerekiyor. Biz, inşallah 600 tane gencimiz ile millilik ve yerlilik şuurunu aşılamak için birlikte olacağız. 1 Kasım 2017 tarihinde projemizin startını verdik, inşallah yakın bir zamanda düzenleyeceğimiz kokteyl ile tanıtımını yapacağız. Bizim projemiz 10 aylık, 8. ayın 30’unda bitecek.
Biz zaten ilk baştan tabela derneği olmadığımızı söylemiştik. Ereğli’ye katkısı ve artısı olan bir dernek olmayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz dernekler hiçbir zaman siyasi bir kimlik değildir. Gönül bağı olabilir ama biz ona bakmıyoruz. Biz, Ereğli’deki tüm liselerden öğrenciler alarak 600 sayısına ulaşacağız. Öğrencilerde aradığımız bir kriter yok. Amacımız, öğrencilere millilik ve yerlilik şuurunu aşılamak.
Biliyorsunuz, askerimiz son günlerde Afrin’de büyük bir mücadele içinde. Yedi düvele karşı savaşıyoruz diyoruz ama bana az bile geliyor bu ifade. Ciddi bir sınavdan, sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Allah askerlerimize güç, kuvvet versin. Şehit olanlara rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Bizim gençliğimizi milli ve yerli bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor, AK Ocakların tek hedefi bu. AK Ocaklar’ın şöyle de bir özelliği var, Genel Başkanımız Hakan Yiğit beyin hem kardeşi hem de kayınbiraderi 15 Temmuz’da Külliye’nin önünde şehit olmuşlardı. Bizim derneğimiz, aynı zamanda şehit derneği statüsündedir. Ancak biz daha çok kültürel etkinliklere ağırlık vermek istiyoruz. Gençliğe yönelmek istiyoruz. Ereğli’de 30 bine yakın genç var. İnşallah başaracağız, bu yolda devam edeceğiz. Hedefimiz büyük, bu proje biter, inşallah başka bir proje ile yolumuza devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER