KYK KIZ ÖĞRENCİ YURDU HAKKINDA ŞOK İDDİA!

KYK KIZ ÖĞRENCİ YURDU HAKKINDA ŞOK İDDİA!

KYK KIZ ÖĞRENCİ YURDU HAKKINDA ŞOK İDDİA!

Kdz. Ereğli’de yıllardır büyük problem olan kaçak öğrenci yurtlarının önüne henüz geçilemezken, Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurdu ile ilgili de “Usulsüz ruhsat” iddiasında bulunuldu…
Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren öğrenci yurtları ortak bir basın açıklaması yaparak, KYK’nın Çengelburnunda açtığı yurdun yönetmeliklere aykırı olduğunu iddia ettiler.
Öğrenci Yurtlarının Akaryakın İstasyonlarına en az 100 metre mesafede olması gerektiği belirtilen açıklamada, KYK’nın yurdunun ise akaryakıt istasyonuna sıfır noktada olduğu hatırlatılarak şöyle denildi:
“Kdz.Ereğli Gülüç mevkiinde Kredi Yurtlar Kurumu, Shell Benzin İstasyonunun neredeyse bitişiğinde kiralanan binalarda 500 öğrenci kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu açmak için hummalı bir çalışma var.
Gülüç’teki bina kiralık, fakat Fakülteler ilçemizin Kepez Doruk mevkiinde; bu öğretim yılının başına yetiştirilmesi için uğraşılan binalar. Öğrencilerin iki aktarmalı toplu taşıma ile gidebileceği bir yerde kiralanmasına anlam verilemiyor. Öğreciler için hem para hem de zaman kaybı.
Para ve zamandan daha önemlisi, benzin istasyonun hemen yanında olması. Benzin istasyonunda olası bir tehlikeli durum olması halinde ilçemizde misafirimiz durumunda olan üniversite öğrencilerinin yaşayacağı sıkıntı hepimizi üzecektir.
Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği ( Ek 1)
9 /a Maddesi ;
‘’Öğrenci barınma hizmeti veren kurumların binaları ile akaryakıt istasyonları, yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin üretildiği veya depolandığı yerler arasında kuş uçuşu en az 100 metre mesafe bulunması zorunludur.’’ demektedir. İlişikte videosu ve resmi bulunan yurt binası ve benzin istasyonu hemen hemen bitişiktir.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurtları Yönetmeliğinde yukarıda belirtilen maddeye açık bir şekilde yer verilmemiştir. Ancak gerek yurt binası yapılırken gerekse yurt binası kiralanırken yer ve fiziksel koşulların aranması, benzin istasyonu ile yan yana olan binanın kiralanması akla mantığa ziyandır. Meydana gelecek elim bir patlama veya yangın olayında “Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetmeliğinde böyle bir hüküm yoktu.” denerek sorumluluktan kaçınılamaz.
Özel Öğrenci Yurtlarında, benzin istasyonunun 100 metre uzağında olma şartı var iken, devlet yurtlarında benzin istasyonunda 100 metre şartı yoksa ise o zaman bu durum eşitlik ilkesine de aykırı olmaktadır. Çünkü Yasa Koyucu Özel Yurtlarda kalan daha varlıklı öğrenciler için tedbir konuyor, devlet yurtlarında kalan öğrencileri önemsemiyor anlamına gelmez mi?
İlçemizde yaklaşık 3000 Üniversite Öğrencisi vardır. Yaklaşık 900 Öğrenci Ereğli ve Alaplı’lı olup, Yurt ihtiyacı olmayan öğrencilerdir. Bu sayının yarısından fazlası yani 500’e yakın öğrenci evde arkadaşları ile birlikte kalmaktadır. Halen 500 öğrenci Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalmaktadır. Geriye 1000 öğrenci kalmakta olup, Özel Öğrenci Yurt Kapasitesi 1500 öğrencidir. Birçok yurt geçen öğrenim döneminde %50 kapasite ile çalışmıştır.
Kredi Yurtlar Kurumundaki bir öğrencinin maliyeti 1/3 maliyetin, Özel Öğrenci Yurtları hizmet verebilmektedir. Hem öğrenci daha kaliteli bir hizmet almakta, hem de devletimiz tasarruf etmektedir.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği( Ek 2 ) 5/a maddesinde ;
“Yüksek Öğrenim Kurumlarının yeri, öğrenci sayıları, başvuru karşılanma oranları, binaların fiziki koşulları değerlendirilmelidir .” demektedir.
Kdz.Ereğli’de, mevcut yurtlar ihtiyacı karşıladığı halde, Fakülte binalarının çok uzak bir yerinde , birçok standarta uymayan ve en önemlisi benzin istasyonu ile çok yakın olan Kredi Yurtlar Kurumu Yurt binasının faalliyete geçmesinin can ve mal güvenliği açısından, aynı zamanda devletin menfaati gereğince durdurulması gerekmektedir.
Kamuoyu ve İlgililere duyurulur.”
(Haber Merkezi)

Gündem

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2019, 22:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
AHMET ÇİMEN
AHMET ÇİMEN - 5 yıl Önce

DEVLET YAPARSA MEVZUAT ÖNEMLİ DEĞİL BİREYSEL TEŞEBBÜS VARSA MEVZUAT VAR OHHH NE ALA MEVZUAT MEVZUATTIR DEVLET TE BİREYSEL VATANDAŞDA MEVZUATA UYACAK

SIRADAKİ HABER