MUHTARLARI YALNIZ BIRAKMADILAR

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

MUHTARLARI YALNIZ BIRAKMADILAR

 

Muhtarlar Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi Başkanı Şükrü Kılıç, “Muhtarlık gerekli ve vazgeçilmezdir. Muhtarlarımız vatandaşımızın gören gözü, konuşan dilidir, akil insandır, güvenilen insandır, milletimizin seçtiği insandır” dedi.

Karadeniz Ereğli’de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Ereğli kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Ereğli Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, daire müdürleri, Muhtarlar Derneği yönetimi ve ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Törende Muhtarlar Derneği  Karadeniz Ereğli Şubesi Başkanı Şükrü Kılıç, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Muhtarlar Derneği Ereğli Şube Başkanı Şükrü Kılıç, törende yaptığı konuşmada 3 Mart 2015 tarihinde Türkiye Muhtarlar Dernekleri Konfederasyonu’nun talebi üzerine İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru üzerine, 19 ekim 1829 yılında 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile kurulan Muhtarlık teşkilatının kuruluşu 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına 2015 yılında başbakanlık genelgesiyle karar verildiğini hatırlattı.

Kılıç şöyle konuştu:
“Devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olan muhtarlarla ilgili özellikle son yıllarda ortaya konulan yeni yaklaşımın doğal bir neticesi olarak, özellikle sayın cumhurbaşkanımızın muhtarlarımızla rutin hale getirdiği buluşmaları, vatandaşlarımızla devletin en üst kademeleri arasında duygudaşlığın pekişmesini sağlamaktadır.

Ülkemizde 50 bin 26 köy ve mahalle muhtarı olup, üç belde, yedi bölge, bir merkez olmak üzere 137 muhtar arkadaşımız Karadeniz Ereğli’de görev yapmaktadır. Demokrasinin gereği olarak bizzat vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları köy ve belde mahallelerinde sorunların çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odağıdır. Bizzat yaşadıkları ve görev yaptıkları mahalle ve köylerinde her türlü sorunları ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiren muhtarlarımız, vatandaşlarımızın hizmetle buluşması anlamında önemli birer görev yapmaktadır.

Muhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerinin devletle ilişkilerinde aracı rolü oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Muhtarlar demokrasinin beşiği değil, ta kendisidir. Siyaset kanalıyla seçim kazanmazlar. Kendi isimleriyle bulundukları köy ve mahallelerinde seçime giderek başarı sağlar ve seçilirler. Muhtarların sadece isimleriyle çağrılması da demokrasi içinde seçildiklerinin göstergesidir.

Vatandaşın hastasında, cenazesinde, düğününde, kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren her türlü üzüntü ve sevincinde  kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı ve devlete en yakın hissettiği makamdır. Muhtarlık gerekli ve vazgeçilmezdir. Muhtarlarımız vatandaşımızın gören gözü, konuşan dilidir, akil insandır, güvenilen insandır, milletimizin seçtiği insandır. Olması gereken hizmetleri yerinde ve zamanında yapabilmektir. Bunu yapabilmek çabamızın en üst seviyede olduğunun bilinmesini istiyoruz.  Bu hizmetlerin yerine getirilmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen sayın valimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız, ilgili siyasi parti başkanlarına teşekkürlerimi sunarım.

Burada sizlerle birlikte Türkiye ve Dünyaya sergilediğimiz birlik beraberlik, dayanışma görüntüsüyle tarihe adeta not düşürüyoruz. Türkiye’de işleyen bir demokrasinin bulunduğunun en temel ispati işte budur. En modern silahlar karşısına yüreğindeki imanı ve çıplak elleriyle dikilen Türk Milleti dünya tarihine altın harflerle yazılan birçok zaferler kazanmıştır. Biz seçilmişlere düşen, milletimizin bu fedakarlığını, bu kahramanlığını, bu sağlam duruşunu kendi görev alanlarımızda halka hizmet vererek taçlandırmaktır. 15 Temmuz’daki o kara gecede tüm mahalle ve köy muhtarlarının sergilediği duruşla milli iradeye sahip çıkmıştır. Gece gündüz demeden meydanlarda demokrasi nöbeti tutan muhtarlarımız hepimize büyük güç vermiştir.

Tüm ülkede olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de bu hainlerin girişimine karşı hazır bulunularak önemli bir kahramanlık sergilenmiştir. Bu noktada gerek köylerimizde, gerek beldelerimizde, gerek mahallelerimizde vatandaşlarımıza öncülük eden muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.”

 
Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER