Öğrencilere yönelik yangın ve deprem tatbikatı yapıldı

Öğrencilere yönelik yangın ve deprem tatbikatı yapıldı

Öğrencilere yönelik yangın ve deprem tatbikatı yapıldı

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Ereğli İlkokulu ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘28 Şubat Sivil Savunma Günü’ nedeniyle tatbikatlar yapıldı.
Öğrencilere deprem veya yangın anında acil durum tahliye ve hareket tarzı ile ilgili sunum yapılarak başlayan tatbikatlarda, okullar kontrollü biçimde tahliye edilip, merdivenli araçla mahsur kalan kişileri kurtarma, sedye ile yüksek katlı binalardan yaralı indirme olayları gerçekleştirildi. Öğrencilere ayrıca Yangın Söndürme Cihazı kullanımı hakkında da bilgi verildi.
Okullara yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme tatbikatlarının süreceğini kaydeden İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, “28 Şubat Sivil Savunma Günü nedeniyle okullarımızdan gelen talep doğrultusunda hava şartları olumsuz olsa bile deprem, yangın ve kazalarla ilgili eğitim ve görsel olarak tatbikatlar yapıyoruz. Okullarımızda oluşabilecek her türlü olumsuzluk karşısında alınması gereken önlemleri anlattığımız tatbikatlarımız devam edecek. dedi.
Tatbikatlar sonunda öğrencilere eğitici broşürler dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER