ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

Orta Ölçekli Sanayi Sitesi için ilk adım atıldı. İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nin olacağı toplamda 130 dönüm arazide incelemede bulundular.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçeye Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kurulacağını bildirdi. 
Alınan bilgiye göre, Süleymanbeyler Köyü (Subaşı) sınırları içerisinde, bir birine yakın 100+30 dönüm olmak üzere iki arsaya kurulması planlanan Orta Ölçekli Sanayi Sitesi için somut adımların atıldığı açıklandı.
Çorumluoğlu, inceleme gezisi öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin, köyden kente olan göçün durdurulmasında önemli etken olacağını söyledi. Projenin üstünde hassasiyetle duracağını belirten Çorumluoğlu, şöyle dedi:

TOPLAM 130 DÖNÜM
“İçinde bulunduğumuz alan 100 dönümlük bir alandır. Burasının tapusu şuanda Hazine’ye aittir. Ön alım hakkı ise köy tüzel kişiliğindedir. Daha önce Fatih Başkanımız (Fatih Çakır AK Parti) ve il genel meclis üyelerimiz ‘orta ölçekli bir yer yapabilir miyiz?’ diye bize başvurduklarında, kadastrocu arkadaşlarımız çalıştılar. Buradan 100 dönüm bir yer çıkarttık. Tapuyu da şerh ettirmiş olduk. Aşağıda da ayrıca Hazinemizin 30 dönümlük bir yeri daha var. Yani burada 130 dönüm bize ait bir alan var.

DEVREK YOLUNUN DA BİTMESİ İLE…
Ereğli’ye ilk geldiğimizde, orta ölçekli talebi bize iletildi. Bununla ilgili 3 tane alan üzerinde çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi, vatandaşımıza duyurduğumuz bu alandır. Alanı, eksi ve artı olarak planladığımızda; özellikle köylerimizden şehre göçü durdurabilmek için bir alan burada tesis ettik. Köydeki vatandaşlarımız, şehre geldiklerinde kazançları yetmiyor, mutlu olmuyorlar. Bu alan öyle bir alan ki; Süleymanbeyler, Aydınlar, Dağlıca, Ormanlı ve Armutlucuma’ya kadar rahat ulaşılabilecek bir alandır. İnşallah Devrek yolu da bittikten sonra daha güzel bir alan konumunda olacak.

BU ALANIN GÜZEL BİR ALAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
Özellikle tekstil yatırımlarında, bu tür alanlar biraz daha kıymetli oluyor. Kışla ve Kepez’de ki sanayilerimizde, şu anda küçük sanayi olarak yerimiz kalmadı. Sanayide öyle esnafımız var ki; Organize Sanayi’ye gidemiyor ama küçük sanayide de dar kalıyor. İşte orta ölçeklinin amacı budur. Bin metre kare bir yapıyorsunuz, orada imalatlarını gerçekleştiriyorlar. Bu açıdan, bu alanın güzel bir alan olduğunu düşünüyorum. Tekstil ve benzeri yatırımlar için burada alanlar çıkartıp yatırımcı arkadaşlarımıza vereceğiz. Yarın, Sayın Valimizde Ereğli’ye gelecek. İnönü Mağarası’na gidecek. Oraya giderken, bu alanı da kendisine gösterip kendisinden yardım isteyeceğim. Umarım başarırız. Biz, elimizdeki tüm enerji ve gayreti buraya aktaracağız.

TEŞEKKÜR ETTİ
Pandemideki askı sürelerinden dolayı burada biraz geciktik. Tam askıya çıkmıştık, pandemiden dolayı askıdan indirmek zorunda kaldık. Ama elimize 130 dönümlük güzel bir alan çıkmış oldu. AK Parti İlçe Başkanımız, il genel meclis üyeleri ile beraber bir Cumartesi günü beni aramışlar ‘bir yer buluyoruz’ demişlerdi. 15 dakika sonra gelip baktım, ‘hakikaten bu yer olur’ demiştim. AK Parti İlçe Başkanımıza bu meyanda teşekkür ediyorum.
Buraya, hemen altı ay sonra temelleri atacağız diye hayallere de girmemek lazım. İzinler alınacak ama biz bu işi birebir takip edeceğiz. İşler, kısa sürede realize olacaktır.

ÇAKIR DEĞERLENDİRDİ
Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır da istihdam anlamında önemli bir adım atıldığını ifade ederek şunları söyledi:
“En önemli olan istihdam projelerinin bir tanesinde ciddi bir aşamaya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hem kırsala yönelik, emek yoğun sektöre öncelik vererek daha fazla istihdamı sağlayıp; insanlarımızın gurbete gitmeleri değil, bu bölgede mutlu olabilmesi, Pazar günleri tarlasında ailesi ile birlikte gün geçirebileceğine öncelik verebileceğimiz bir bölgedir. Sayın muhtarım ve il genel meclis üyelerimiz ile birlikte yerler araştırıyorduk. Siz de bilirsiniz; Hazine arazisi bulabilmek çok mümkün değildir. Muhtarımıza, il genel meclis üyelerine ve projeye başından beri büyük destek veren kaymakamımıza, Ereğli Sanayi Odası başkanımıza ayrıyeten teşekkür ediyorum.

BURASI DÖRDÜNCÜ BÖLGE…
Ortalama 4-5 bin istihdamın Ereğli’yi çok iyi yere getireceğini bilen kişiler olarak, burada sağlanacak yaklaşık 60 ila 70 tane 1000’er metre karelik dükkan yapabilip yine en az 1500 kişinin üzerinde istihdam planlıyoruz. Ama bugünden sonra benim belki siyasi olarak görevim olmasa da, projeye her zaman destek verecek bir iş insanı olarak yanında olacağız. Organize Sanayi’de bugün 1750 gibi bir istihdam var. Burada ise en az 1500, 2000 dediğiniz zaman Ereğli’ye en iyi yatırım projelerinden biri olacak. Yani Erdemir, gemi tersanesi, OSB’den sonra burası dördüncü bölge olacak. Genişleme ile birlikte uzun vade de istihdam sayı 3000 ya da 4000’ini bulacaktır. Dışarıyı da buraya açacağız. Düzce’den tutun Türkiye’nin her tarafından bu bölgeye yatırımcıyı davet edeceğiz.

KELEŞ: İSTİHDAM SAYISI 4000’LERE ULAŞABİLİR
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş ise umutlu olduğunu kaydederek şu ifadeleri kullandı:
Göreve geldiğimiz günden beri Ereğli’nin önceliklerini listelemeye çalıştık. İhtiyaç analizi yaptık. Sonra bir yol haritası çizdik. Sayın kaymakamımız ile hemen hemen aynı zaman diliminde görevlerime başladık. Kendisi Ereğli’ye gelir gelmez, yol haritamızı paylaştık. O günden itibaren, sayın ilçe başkanımızın da katılımı ile birlikte çalışmaya başladık. Bu şehrin önünü açarak istihdama katkı sağlayacak projeler üzerinde yoğunlaştık. İşte bugün, bunun neticelerinden birini alıyoruz. Mevcut Organize Sanayi Bölgemizde, yatırımcıya tahsis edebileceğimiz bir parseliz yok. Ama burada işler çok hızlı yürümekte. Artık çağ gelişti. Herkesin katlıları ile bu alan ortaya çıkmış oldu. Burası gökten inmedi, burası zaden vardı ama ortaya çıkartıldı. Bize de yakışan burayı Orta Ölçekli Sanayi yapıp bölgemize kazandırmak olur. Buradaki istihdam sayısının 4000’lere ulaşabileceğini düşünüyorum.”
Heyet, konuşmaların ardından arazide incelemelerde bulundu. İncelemeye Ankara’da komu görevlisi olarak çalışan Teknik Müşavir Metin Hamoğlu, Süleyanbeyler Köyü Muhtarı Mehmet Morcu ve İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin ve Ereğli önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Esra Alpago’da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2020, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER