Özlü, Milletle yürümeye devam edeceğiz.

Kongrede konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti olarak milletle yürümeye devam edeceklerini belirtti.Çakır'ın başkan seçildiği kongrede yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

Özlü, Milletle yürümeye devam edeceğiz.

AK Partinin Kdz.Ereğli Kongresi Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlünün katılımı ile başladı.

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakırın tek aday olarak katıldığı kongrede adeta izdiham yaşandı.

Davetli ve delege katılımının da yüksek olduğu kongreye AK Parti MDK Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İl Genel ve belediye meclis üyeleri, Ak Parti’nin çevre ilçelerin ilçe ve belde başkanları, oda ve dernek başkanları ile delegeler katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından partinin kuruluş hikâyesini anlatan slayt gösteri sunuldu ve ardından Divan Başkanlığı seçimlerine geçildi.

Yapılan Divan Başkanlığı seçimlerinde AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Ali Kemal Karaca Divan Başkanı, Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz ise Divan Başkan Yardımcısı seçildi.

Ardından denetim kurulu faaliyet raporu kesin hesabı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Tek aday Çakır vivan’a aday listesini sundu. Çakır’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Özlem Köse, Hüseyin Engin, Adnan Yazıcı, Mehmet Keleş, Hasan Aksoy, Mustafa Kumaş, Celal Yıldız, Sakin Arslan, Hüseyin Zafer Durmaz, Gamze Karanfil Azman, Onur Şahin, halil Kırtay, Mehmet Ertürk, Yeliz Görgün, Raif Akyar, Cengiz Türk, Sebahattin Doğdu, Tahsin Berber,  Tasin Tanyıldız,  Tekin Alabaş, Zafer Şen, Uğur Sezer, Ümmü selame Coşkun ve Asli Çevik. 

BAKAN ÖZLÜ: ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATIYORUZ

Kongrede konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti olarak milletle yürümeye devam edeceklerini belirterek  şunları söyled: 

“Bütün alanlarda vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Bunda sizlerin büyük emeği var. AK Parti’de sorumluluk alan herkes Türk siyasi hayatında benzeri olmayan çalışmalara imza atan bir kadrodur. Bundan sonra da AK Parti siyaseti farklı olmayacaktır. Türkiye artık karanlık oyunlarla, senaryolarla etkisiz kılınavcak bir ülke değlidir. Hain odakların bölgeceği bir ülke değildir. Kalplerimiz aynı heyecanla çarptığı süreççe hızımızı kimse kesemez. AK Parti milletimizle birlikte, Türkiye’yi 2023’e gidecek ve 2053’e yönelecektir. 2023 hedeflerimizdeki en önemli halkalardan biri bilimdir, teknolojidir, sanayidir. Türkiye bu alanlarda istikrarlı birn şekilde büyümeye, kalkınmaya devam edecektir. Bizler hükümet ve bakanlık olarak üç temel hedef üzerine yoğunlaşmış bulunuyoruz. Birincisi bilim merkezi Türkiye hedefi, ikincisi teknoloji üssü Türkiye, üçüncüsü ileri sanayi üssü Türkiye olacaktır.: Türk sanayisinin en önemli halkalarından b iri de inşallah Zonguldak’a kısmet olacaktır. Türkiye’deki beş büyük endüstri bölgesinden biri de Batı Karadeniz bölgesinde bulunuyor. Batı Karadeniz’de bir projemiz var Filyos projesi. Tüm batı Karadeniz’in ve Zonguldak’ın çehresini değiştirecek. 40-50 MİLYAR dolarlık bir cirosu olacak 12 bin kişiye istihdam sağlayacak. En büyük liman projelerinden biri endüstri bölgesinin yakınında devam ediyor. Burası 607 hektarlık karma endüstri bölgesi olması nedeniyle her sektörden yatırımcı çekiyor. Batı Karadeniz’in sanayi ve lojistik kapasitesini en üst noktaya çıkaracak. Bu projenin batı Karadeniz’in amiral gemisi projelerinden olacağını düşünüyorum. Bu bölgede üretilen demir çelik hammadde olarak kullanılacak. Elektrikli ekipman, motorlu araç imalatı gibi birçok faaliyet gerçekleştirilecek. OSB, çevre limanlar, dere ıslah projeleri buranın cazibesini arttırıyor.

Tüm bu projelerde amacımız ekmeğimizi büyütmektir. Birkaç gün önce büyüme rakamları açıklandı. Hem birinci, hem ikinci çeyrekte yüzde beş üzerinde bir büyüme performansı gösterdik. Bunda geçen sene aldığımız tedbirlerin payı var. Bu büyüme karşısında dünyanın o meşhur not kuruluşları şaşkına dönmüşlerdir. Ama biz dünyayı şaşırtmaya devam edeceğiz. Hazır teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi üreten bir ülke olmak istiyoruz. Birinci sanayi devrimini, ikinci sanayi devrimini yüz yıl geriden takip ettik. Bugün dördüncü sanayi devriminin eşiğindeyiz, bunda geri kalmayacağız. Türkiye kendi sanayi devrimini gerçekleştirecek. AK parti olarak örnek davranışlar içinde olacağız. Ereğli kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Görev alanlara başarılar diliyorum.”

haber

 

haber

 

 

haber

haber

haber

haber

haber

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2017, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER