TEPKİLER ARDINDAN KDZ. EREĞLİ TOKİ LİSTESİNE ALINDI

TEPKİLER ARDINDAN  KDZ. EREĞLİ TOKİ LİSTESİNE ALINDI

Toplu Konut İdaresi, Karadeniz Ereğli’de yüz sosyal konut yapılacağını açıkladı. Gelişme, TOKİ’nin resmi sitesinde yapılan güncellemeyle kamuoyuna duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklamasının ardından Zonguldak’ta konut inşa edilecek bölgeler arasında Ereğli ve Alaplı’nın yer almaması bölgede hayal kırıklığıyla karşılanmıştı.

TOKİ, bugün itibarıyla sitesinde yaptığı güncellemeyle Karadeniz Ereğli’ye yüz adet sosyal konut yapılacağını açıkladı.

Buna göre, Zonguldak’ta sosyal konutların yapılacağı yerler ve sayıları şu şekilde gerçekleşti.

Çaycuma Saltukova, 150 konut, Ereğli 100 konut.  Gökçebey 300 konut, Gökçebey Bakacakkadı Beldesi 278 konut, Zonguldak Merkez 222 konut, Zonguldak Merkez Karaman Beldesi 63 konut, Zonguldak Merkez Beycuma Beldesi 120 konut, Zonguldak Merkez Çaydeğirmeni 317 konut.

Karadeniz Ereğli’de yapılacak yüz konut için başvurular 15 Eylül, 30 Ekim tarihleri arasında Halk Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek.

NÜFUSA GÖRE YETERLİ Mİ?

Öte yandan, Zonguldak’ın nüfus açısından en kalabalık ilçesi olan ve kira ve emlak fiyatları il genelinde en fazla yükselen ilçesi olan  Karadeniz Ereğli’de yüz konutluk projenin ihtiyacı karşılamakta yeterli olmayacağı değerlendiriliyor.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER