KEFSAD ´ın Fotoğraf Sergisine Yoğun ilgi

Kdz. Ereğli Fotoğraf Sanatı Amatörleri Derneği (KEFSAD) tarafından Fotoğraf Sergisi Açılışı gerçekleştirildi

KEFSAD ´ın Fotoğraf Sergisine Yoğun ilgi

Kdz. Ereğli Fotoğraf Sanatı Amatörleri Derneği (KEFSAD) tarafından Fotoğraf Sergisi Açılışı gerçekleştirildi. 26 Fotoğraf sanatçısı tarafından Ölümsüzleştirilen  muhteşem 52 fotoğrafın bulunduğu sergi fotoğrafseverler tarafından büyük beğeni topladı. Atatürk Kültür Merkezi(AKM) Osman Zeki Oral Sergi salonunda gerçekleştirilen Resim Sergisinin açılış kurdelesini Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysali,Kdz. Ereğli Fotoğraf Sanatı Amatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ender Ozan Albayrak ile birlikte kesti.
 
Dünyanın birçok yerinden çekilmiş Fotoğraflarında yer aldığı sergide konuşan Kdz. Ereğli Fotoğraf Sanatı Amatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ender Ozan Albayrak, “Dünya çok büyük bir hızla ilerliyor, Belediye Başkanımızın sayesinde Ereğli gelişiyor, dünya değişiyor, insanlar doğuyor, büyüyor ve maalesef dünyanın kanunu hayatlarını kaybediyorlar. Bizler fotoğrafçılar olarak bu değişimi sabit kılıp diğer gelecek nesillere aktarabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu akşam burada açmış olduğumuz sergide 26 arkadaşımızın 52 fotoğrafı yer alıyor. Burada Dünyanın birçok yerinden fotoğraflar mevcut “dedi.
 

“OSMAN ZEKİ ORAL SANAT YAŞAMASI LAZIM, BELEDİYE OLARAK BUNU DESTEKLEYECEĞİZ”
Kdz.Ereğli Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını kaydeden Opr Dr Hüseyin Uysal ,Osman Zeki Oral ismini  yaşatacaklarını belirterek şunları söyledi;“Bizlerde Kdz. Ereğli Belediyesi olarak her zaman sanatın, sanatseverlerin yanındayız, bu konuda çok ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Biz kendimize şunu şiar edindik; Şehirler markalaşması için, şehirlerin tanınması için ya tarihi bir isim, ya bir tarihi simgeler bulanız lazım. Bu yolda da dedik ki; Osmanlı Çileği bizim kültürümüz, Türkiye’nin hiçbir yerinde yok, Osmanlı Çileği figürlerini koyacağız. Bizim Uzun Mehmet’imiz var, bu hafta sonu bitiyor üç boyutlu fotoğrafları çok güzel bir Uzun Mehmet Anıtı, orada da Uzun Mehmet Araştırma Merkezi, Uzun Mehmet Müzesi gibi küçük bir müze ayrıca EKAİ üzerine çalışmalarımız var. Osman Zeki Oral Sanat yaşaması lazım, belediye olarak bunu destekleyeceğiz, her sene ödüller vereceğiz, Osman Zeki Oral’ında yaşaması lazım. Biz bu ödülleri verirken Osman Zeki Oralı da önümüzdeki yıllara da taşıyacağız. En kısa zamanda da Kültür Merkezi çok daha detaylı olarak yenilenecek, kültür merkezi olacak, şehrimizde böyle bir kültür merkezine ihtiyacımız var, sinema salonlarına ihtiyacımız var, fuaiye alanlarına ihtiyacımız var ama herhalde sizleri en çok sevindiren Osman Zeki Oral’a sahip çıkacağız. İki tane kimlik belirledik; bir Uzun Mehmet iki Osman Zeki Oral. Şunu bilmenizi isterim; Sanatın her zaman yanındayız, her türlü desteği veririz. Biz tarihi mirasımızı gelecek nesillere taşımamız lazım, bunun da en güzel belgesi fotoğraflar resimler” dedi.
 

10 OCAK’A KADAR AÇIK KALACAK

Diğer yandan Birbirinden Muhteşem Fotoğrafın yer aldığı Fotoğraf sergisi 4-10 Ocak tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi Sergi salonunda açık kalacak.



Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2016, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER