TEŞVİK YASASI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

TEŞVİK YASASI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
gundemeregli.com-AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu Düzce kamuoyunun merakla beklediği teşvik yasasının Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek Sigorta Pirimi teşviklerini kapsayan yeni yasanın hayırlı olmasını diledi.
İl başkanı Kaşıkoğlu teşvik yasasının Düzce için 31 Aralık 2016´ya kadar uzatıldığını açıkladı. Uzun zamandır merakla beklenen kararın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Metin Kaşıkoğlu 1 Ocak 2013´ten geçerli olacak olan yasanın hayırlı olmasını diledi.
Kaşıkoğlu, karara göre uygulama, 52 ilde faaliyet gösteren, 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait iş yerlerini kapsayacağını belirterek aralarında Düzce´nin de bulunduğu 20 ilde ise teşvikin 31 Aralık 2016´ya kadar uzatıldığını açıkladı. Yeni teşvik yasası, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak´ta faaliyet gösteren iş yerleri için 31 Aralık 2016´ya kadar.
Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat´da faaliyet gösteren iş yerleri için 31 Aralık 2017´ye kadar.
Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada ve Gökçeada için de faaliyet gösteren iş yerleri için ise 31 Aralık 2018´e kadar uygulanacak.
Malüllük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde 5 puanlık prim teşvikine ilave, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere 6 puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanacak. Karar, 1 Ocak 2013´den itibaren geçerli olacak.
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2013, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER