Utku Koleji Öğrencileri her ders başka şehirde

Utku Koleji Öğrencileri her ders başka şehirde

Utku Koleji Öğrencileri her ders başka şehirde

Kdz. Ereğli İlçesinde faaliyetgösteren, Bölgenin Lider okulu Utku Koleji Eğitim kurumlarında ,Yabancı DilAğırlıklı Eğitim gören 5’nci sınıf öğrencilerinin Virtual Reality (sanalgerçeklik) gözlüğü kullanarak Paris sokaklarında eğlenceli bir gezintiye çıktıklarıbildirildi. Utku Kolejinden gezi ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde ;

“Gezi öncesi, görecekleri mekanlarlailgili İngilizce öğretmenleri ile çalışmalar yapan öğrencilerimiz; eğlenereköğrenmenin keyfini yaşadılar. Champs Elysées, Museum of Art, École Militaire,Museum of Architecture gibi Paris´in önemli mekanlarını ziyaret eden 5.sınıföğrencilerimiz, son teknoloji ürünlerini kullanmakla kalmayıp, proje fikir önerilerindede bulunarak aktiviteye her yönüyle etkin katılım sağladılar. İngilizce konuşanprofesyonel bir rehber eşliğinde Paris sokaklarını gezen öğrencilerimizişaşırtan temel etki, sınıflarından çıkar çıkmaz Avrupa sokaklarının tadınıçıkartmak oldu.

VİRTUAL REALİTY UTKU´DA

Peki Utkulu olmanın ayrıcalığınıyaşayan öğrencilerimizin deneyimlediği Virtual Reality teknolojisi kısaca nedir?Virtual Reality kavramı Türkçede Sanal Gerçeklik anlamınagelmektedir. Bazen sürükleyici multimedya olarak adlandırılan bu teknoloji,gerçek dünyadaki fiziksel varlığı taklit bir bilgisayar simülasyon ortamıdır.Sanal gerçeklik; sanal tat, görme, koku, ses, dokunma dahil pek çok duyusaldeneyimleri yeniden oluşturabilmektedir. Etkileşim, öğrencinin dikkatinin tamolarak toplanması, akıcılık ve esneklik, deneyimsel olması, duyulara önemvermesi gibi pek çok faydayı barındıran virtual reality teknolojisi; eğlenereköğrenmenin en etkin örneklerindendir.
Etkinlikte emeği geçen tüm Utku ailesine ve aktif katılımsağlayan heyecanlı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. İngilizce ağırlıklıeğitimde, teknolojinin dil eğitimine entegrasyonuna hayati önem atfeden UtkuKoleji Eğitim Kurumları, keyifli ve öğretici benzeri aktivitelerleöğrencilerini buluşturmaya devam edecektir”denildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER