YAZ KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE EN ANLAMLI İFTAR

Kocaali mahallesinde Yaz Kur’an kursuna giden öğrencilere yönelik iftar yemeği düzenlendi.

YAZ KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE EN ANLAMLI İFTAR
 
 
gundemeregli.com-Kocaali mahallesinde Yaz Kur’an kursuna giden öğrencilere yönelik iftar yemeği düzenlendi.

Kocaali merkez camii önünde düzenlenen iftar yemeğine, Kdz Ereğli İlçe müftülüğü Murakıbı Ramazan Duman, Cami İmam-Hatibi Fatih Akkaya, Mahalle Muhtarı Murat Uslu, Kdz Ereğli İlçe Müftülüğü Personeli Ömer Akkaya, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kocaali mahallesinde ilk kez yaz kuran kursuna giden öğrencilere yönelik gerçekleştirilen iftar yemeğinde yaklaşık 60 öğrenci birlik, beraberlik örneği sergileyerek, Okudukları Hadisi Şerif ve Ayetlerinde Birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşma mesajı verdiler. Öğrencilere yönelik ilk kez yapılan bu iftar yemeğinden oldukça memnun olan öğrenci velileri ise Allah razı olsun Cami İmam Hatibimiz Fatih Akkaya hocamızdan, geldiği günden bu yana mahallmeizde yaptığı çeşitli etkinliklerle çocuklarımıza gerçekten Kur’an okumayı, dua etmeyi, kısacası Camii sevgisini aşıladı. Çocuklarımızın üzerinde büyük emeği var, Allah ondan kat kat razı olsun dediler,

Kdz Ereğli İlçe Müftülüğü Murakıbı Ramazan Duman ise Kocaali mahallesinde her yıl yaz kuran kurslarına gelen öğrencileri ve velileri iftar programında bir araya getirdiği için Kocaali Mahallesi Camii İmam-Hatibi Fatih Akkaya’ ya teşekkür ederek minik öğrencilerin bulunduğu masaları tek tek gezerek sohbet etti.

Duman, İftar yemeği programında emeği geçenlere, sponsor olanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Bu akşam bizleri bir araya getiren, bu programda emeği geçen, sponsor olan, katkıda bulunan büyüklerimize Allah bol rızıklar versin, Bu gibi iftarların faydası siz zannet meyinki çok basit diye, Kesinlikle bu programlar çok büyük iftar programı, yetişkinlere vermiş olduğumuz iftar programından 10-20 kat daha misli feyiz ve bereketi var. Bu çocuklarımız 50-60 yaşına geldiklerinde bizler 10 yaşında iken, 5 yaşında iken köyümüzde bir hocamız vardı. Bu hocamız bizim elimizden tutardı. Yaz Kur’an kursuna gelmediğimiz zaman evimizden bizleri alırdı. Biz bugün Fatiha’yı, Namaz kılmayı, Dua etmeyi, Allah’ı, Peygamberi tanıyor isek, Bu Fatih hocamız sayesindeydi diye bunları yıllar sonra anacaklar.

“BİZLER O PROGRAMLARDA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK DİYECEKLER”

Birde neyi anacaklar biliyor musunuz? Bizim Anne, Babamız bizi iftara gönderirdi. Köyümüzün büyükleri bizlere sponsor olurlardı. Köyümüzün ağabeyleri bizlere hizmet ederlerdi. Bizler O programlarda çok şeyler öğrendik diyecekler, Bu programları düzenleyenler vefat ettiğinde onlar arkalarından Fatiha okuyacaktır,

“ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAYANIŞMA DUYGULARIMIZ EKSİK ETMESİN”

Bu akşam dikkatimi en çok çeken şey ise, çocukların hepsi hadisi şerif ve ayetlerinde büyük bir çoğunluğu Birlik, Beraberlikle ilgili Dayanışma ve Kaynaşmayla ilgili konuları seçmiş, hocamız onlara bu şekilde ezberletmiş Allah Birlik ve beraberliğimizi dayanışma duygularımız eksik etmesin. Bu gibi iftarların gelecek yıllarda da devam etmesini nasip eylesin, geriden gelen nesil bunu da geleneksel olarak benimsemiş olsun hepinize teşekkür ediyorum,”dedi.

Kocaali İmam-Hatibi Fatih Akkaya ise yaptığı konuşma ile Müftülük Murakıbı Ramazan Duman’a mahalle ve öğrenciler adına davete katıldığı için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından topluca Akşam namazı kılınıp dualar edildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2014, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER