Demirtaş,Köylünün anayasal hakkına kimse engel olamaz

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,7 Haziran seçimlerinin ardından ziyaret ettiği Ereğli Muhtarlar Derneğinde yaptığı konuşmada, Bölgenin Elektrik ihtiyacını karşılayan Enerji-Sa’nın ilçeye bağlı bazı köylerde sıkıntı yaşattığını dile getirdi.

Demirtaş,Köylünün anayasal hakkına kimse engel olamaz

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,7 Haziran seçimlerinin ardından ziyaret ettiği Ereğli Muhtarlar Derneğinde yaptığı konuşmada, Bölgenin Elektrik ihtiyacını karşılayan Enerji-Sa’nın ilçeye bağlı bazı köylerde sıkıntı yaşattığını dile getirdi. Demirtaş, Köylünün anayasal hakkına kimsenin engel olamayacağını belirterek, Bu konuda bundan sonra köylümüzün hep yanında olacağız” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Partisinin İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve ilçe yöneticileri ile birlikte Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Demirtaş ve Beraberindekiler, Kılıç ve çok sayıda muhtar tarafından karşılandı.

Köylerin biriken sorunlarının olduğunu ve kendisinin bu sorunları birinci dereceden yaşadığını önümüzdeki günlerde ise bu sorunların çözümü noktasında çalışmalar başlatacağını belirten Demirtaş, En büyük sorunun Bölgenin Elektrik ihtiyacını karşılayan Enerji-Sa tarafından yaşatıldığını dile getirerek şunları söyledi: “Enerji-Sa dediğimiz şirket burada bazı sorunlara yol açıyor ve maalesef ben seçildikten sonra Enerji-Sa ile ilgili bazı sıkıntıları muhtarlarımız bana ilettiler. Bir elektrik borcundan dolayı elektrik verilmediği için köyümüz susuz kalma tehlikesi ile altında, elektriğini kesmişler. Gerekli kolaylıkları göstermelerini talep ettiğimiz halde, maalesef Enerji-Sa şirketi gerekli kolaylıkları göstermiyor. Yaklaşık 300-400 hanenin yaşadığı köyde köyü susuz bırakma pahasına da olsa elektriği vermek istemiyor. Enerji-Sa şirketi yetkililerine bunu özellikle ifade etmek istiyorum; Köylünün anayasal hakkına engel olamazlar. Bu konuda bundan sonra köylümüzün hep yanında olacağız, elektrik borcu vardı, kestikte susuz kalacak, böyle şey olmayacak, buna müsaade etmeyeceğiz.”dedi.

MUHTARLAR OLARAK VEKİLİMİZİN ARKASINDAYIZ

Bunun üzerine söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Maalesef kızılca köyümüzde Enerji-sa bu sıkıntıyı yaşatıyor, Köyün muhtarı olan arkadaş beni tekrar aradı, artık durum yardım toplama durumuna geldi. Bu konuda bir çimento fabrikasına gittik yardım talebinde bulunduk, Bence bu köylünün hakkıyla oynanan bir şey, neticede bu su, köyün bir malı vardır ve ya tüzel kişiliğe ait bir yeri vardır açarsın taksit taksit kolaylık sağlar parasını yine alırsın, bizlerde muhtarlar olarak Milletvekilimizin arkasındayız” şeklinde konuştu.

Demirtaş ve beraberindekiler Muhtarlar derneği ziyaretinin ardından Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek ve Yönetimini ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük ve oda yöneticileri hazır bulundu.

CİVELEK, SİZLERİN BÖLGEMİZİ VE BİZİ İYİ TEMSİL EDECEĞİNİZDEN EMİNİZ

Oda Başkanı Civelek ziyarette yaptığı konuşmada, ülkede son yaşanan gelişmelerin herkesi tedirgin ettiğini belirterek, “İnşallah CHP ile hükümet kurulur da devlette bu kaostan kurtulur. Sizlerin bölgemizi ve bizi iyi temsil edeceğinizden eminiz. Hükümetin kurulmasında bir katkınız olursa da ayrıca memnun oluruz. Bir boşluk var şimdi Türkiye’de. Herkes tedirgin, esnaf bitik bir an önce hükümetin kurulması lazım.” dedi. CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş ta hiçbir sorumluluktan kaçmadan bir an önce hükümetin kurulması noktasında gayret gösterdiklerini ifade ederek, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da bu konuda son derece doğru, tutarlı ve yapıcı bir siyaset izliyor. Bu olumlu siyasette inşallah olumlu sonuçlanır ve Türkiye’nin önünde bekleyen sorunları bir an evvel çözmek için bu hükümet kurulur. Ancak anlaşma olmasa da biz olası bir seçime de hazırız.”diye konuştu.

ŞOFÖR ESNAFININ YANINDAYIZ

Demirtaş, şoför esnafın sıkıntıları olduğunu ve bu sıkıntıları iyi bildiklerini söyleyerek, “Seçimden öncede sizlere söylediğimiz gibi şoför esnafı olarak ne gibi sıkıntınız varsa yanınızdayız. Bundan sonra seçildik geldik, sorunların çözümü noktasında elimizden ne geliyorsa birlik içerisinde yapmaya hazırız.”şeklinde konuştu. Civlek de bunun üzerine Oda ve şoför esnafının sıkıntılarını bir rapor haline getirdiklerini kaydetti ve “Sizin aynı zamanda avukat olmanız bizler için büyük avantaj. Bizleri en iyi anlayacak ve sıkıntılarımıza çözüm bulacak en iyi kişi sizsiniz” diyerek önceden hazırladıkları dosyayı Demirtaş’a sundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER