GÜNÖNÜ, YAŞAR BALCI KARTINI AÇTI

GÜNÖNÜ, YAŞAR BALCI KARTINI AÇTI

gundemeregli.com- CHP Ereğli ilçe Başkanlığı&[#]8217;nın 15 Nisan tarihinde gerçekleştireceği genel kurul öncesinde alternatif isimler üzerine aday arayışlarını sürdüren  bazı yönetim kurulu üyeleri Partinin eski ilçe Başkanı Yaşar Balcı&[#]8217;ya açık çağrı yaptı.

İsmi adaylık için geçen CHP İlçe Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Harun Günönü, parti binasında bazı parti yöneticileriyle düzenlediği basın toplantısında, işlerinin yoğunluğu nedeniyle kendisinin aday olmayacağını ama Yaşar Balcı&[#]8217;nın bu noktada devreye girmesini istedi. 


Balcı&[#]8217;nın aday olması için kendinsin partililer tarafından elçi seçildiğini de kaydeden Günönü, şöyle dedi:
&[#]8220;Birkaç haftadır İlçe başkanlığına adaylığım için delege arkadaşlarım ve kamuoyunda görevli arkadaşlarımın yoğun baskısı oldu. 15 gün önce, girdiğim yeni bir iş yatırımı nedeniyle bunun zor olabileceğini, parti çalışmalarına fazla vakit ayıramayacağımı daha çok vakit ayırabilecek arkadaşların yapması gerektiğini ilettim. Ancak, arkadaşlarımız düşünmem konusunda bana bir süre verdiler. Bu süre sonucunda yaptığım görüşmelerde aday olamayacağım yönünde karar verdim ve geçtiğimiz pazartesi yaptığımız yönetim kurulu toplantısında da arkadaşlara ilettim.
Bu aşamadan sonra kararımı duyan çok sayıda delege ve yönetimdeki arkadaşımız ise sorunun çözüme kavuşması ve partinin tekrar 2008&[#]8217;deki hareketliliğe kavuşması yönünde görüş bildirdiler. Bunun için ne yapmam gerektiğini sorduğumda, her ne kadar tekrar aday olmayacağını söylese de Yaşar Başkanıma (Balcı) aday olması talebimizi iletmemi istediler. Ben de buradan kendisine ilçe başkanlığına aday olması talebimizi iletiyorum. Kendisinin tekrar durumu gözden geçirip, ilçe başkanlığına aday olması konusunda fikirlerini tekrar masaya yatırmasını talep ediyoruz. Ben bir elçiyim. Bu güne kadar da kimseye ilçe başkanı olacağım diye söz vermedim. İlçe başkanı adayı olmamam, yeni oluşacak yönetimde de olacağım anlamına gelmesin. Çünkü aynı gerekçemle yönetim kurulunda da görev almayacağım. 2006&[#]8217;dan beri çalıştığımız başkanlarıma ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.&[#]8221;

 

Aday olmama kararının alırken bu kararın arkasında iş  yoğunluğu olduğunu Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın kendisi ile ilgili düşüncelerinin bu kararında olumlu yada olumsuz bir karar almasına etkisi olmadığını ifade etti.

Gazetecilerin, Balcı ile bizzat görüşüp görüşmediğini, adaylığındaki istemlerini neden basın yoluyla kendisine iletme ihtiyacı duydukları yönündeki sorusunu yanıtlayan Günönü, &[#]8220;bizzat görüşme yapmadık. Sonuçta kendisinin geçmiş dönemlerde yeniden aday olmayacağına dair basın yoluyla verdiği bir takım açıklamaları vardı. Bu anlamda arkadaşlarımız beni elçi tayin ederek, böyle bir teklif iletmemi istediler. Bu yolla kendisine baskı unsuru da oluşturulması düşünülmüş olabilir&[#]8221; dedi.
Günönü, Balcı&[#]8217;nın başkan adaylığını kabul etmemesi durumunda ne olacağı yönündeki soruya da, &[#]8220;CHP çok büyük bir camia. Bir sorun olacağı kanaatinde değilim. Zira her ne kadar az süre kaldığı söylense de kongrenin tek adaylı olmayacağına inanıyorum&[#]8221; diye konuştu.
Mevcut ilçe başkanı Hayrettin Kartal&[#]8217;ın yeniden adaylığının da sorulduğu Günönü, &[#]8220;şu anda Hayrettin Bey&[#]8217;in yönetim kurulu üyeleriyiz. Adaylığı kanaati bizde oluşmadı&[#]8221; şeklinde yanıt verdi.
Günönü&[#]8217;nün düzenlediği basın toplantısına çok sayıda yönetim kurulu üyesi ile partili bulunurken, Kartal,


 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2012, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER