Kartal ,1975 Taşeron İşçiyi biz Aldırdık

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Geçtiğimiz Cumartesi günü Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ nun Ereğli’de gerçekleştirdiği mitingin 1970 yılından bu yana yapılan en kitlesel, en coşkulu miting olduğunu dile getirdi.

Kartal ,1975 Taşeron İşçiyi  biz Aldırdık

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Geçtiğimiz Cumartesi günü Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ nun Ereğli’de gerçekleştirdiği mitingin 1970 yılından bu yana yapılan en kitlesel, en coşkulu miting olduğunu dile getirdi.

Kartal, Parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, bazı siyasi partilerce kamuoyuna farklı şekilde yansıtılan 2002 yılında Erdemir’de çalışan 1975 taşeron işçisinin kadroya alınmasındaki en büyük payın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 1,5 saat gecikmesine rağmen, oluk oluk miting alanına akan ve miting alanını terk etmeyen, işçi, köylü, emekli, erkek, kadın, genç, ihtiyar, esnaf, sanatkâr binlerce insanının heyecan ve coşku içinde CHP’ye olan hasretinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Kartal ; “Emeklilerimiz bizimleydi. Erdemir emekçileri, madenciler bizimleydi. İşsiz kalan HEMA işçileri, Tersane işçileri aramızdaydı. Asgari ücretliler, taşeron işçileri aramızdaydı. Gençlerimiz, üretici köylü kadınlarımız, kamu emekçileri, esnafımız, sanatkârımız bizimleydi. Kısaca tüm emekçi halkımız bizimleydi” dedi.

“EMNİYET’E TEŞEKKÜR ETTİ”

Mitingin düzenli ve güvenlik içinde geçmesi için canla başla çalışan başta Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak, Kdz. Ereğli Emniyet Müdürü Timur Özgen ve kendileri ile sürekli diyalog halinde olan Polis Memuru Recep Baltacı’ ya ve tüm emniyet mensuplarına teşekkür eden Kartal, Yine mitingin görkemli geçmesi için tüm gücünü ortaya koyan Milletvekili adayları Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Harun Akın ve Ali İhsan Köktürk ile belediye ve belde başkanlarına teşekkür etti.

“BU KONUDA KAMUOYU YANILTILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR”

Kartal isim vermeden eleştirdiği ve seçim süreci başından bu yana yaklaşık bir aydır Ereğli kamuoyunda MHP’nin adayı Zeki Çakan tarafından sürekli dile getirilen “Erdemir’deki 1975 taşeron işçisini kadroya ben aldırdım” sözlerine karşılık şunları söyledi; “Seçim sürecinin başından beri, yaklaşık bir aydır Ereğli’de bir konu kamuoyuna pompalanmaya çalışılıyor. Bu konu 3 Kasım 2002 Genel seçimleri döneminde Erdemir’ de çalışan taşeron işçilerinin kadroya alınması konusudur. Bu konuda kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır. Hâlbuki gerçek çok farklıdır.Olay şudur. Kamuoyunun baskısıyla Erdemir’de çalışan taşeron işçilerinin kadroya alınması amacıyla eski Erdemir düğün salonunda bir toplantı yapılmıştır. Toplantıda sadece işletmelerde çalışan, lise ve meslek lisesi mezunu taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi, ilk ve ortaokul mezunlarının, sosyal hizmetlerde, yardımcı işletmelerde çalışanların ise kadroya alınmaması görüşü benimsendi. Salon karıştı ,insanlar bu karara tepki gösterdiler, toplantı dağıldı.Bunun üzerine her zaman taşeron düzenine karşı çıkan bizler, CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak Genel Merkezimizle irtibata geçildi, taşeron sorununun toptan çözülmesi için karar alındı ve bu karar ” CHP SÖZܔ olarak kamuoyuna duyuruldu. Bu konu ile ilgili olarak 22 Ekim 2002 ve 28 Ekim 2002 tarihli basın açıklamalarımız mevcuttur ,

“OLAYIN GERÇEK YÜZÜ BUDUR”

CHP olarak o gün verdiğimiz söz şudur; “ ilk, orta, lise mezunu olmasına bakılmaksızın, işletme ya da sosyal hizmetler ayırımı yapılmadan, Erdemir ‘de çalışan tüm taşeron işçileri daimi şirket kadrosuna alınacaktır”“ Erdemir ‘in yasalarla belirlenen oranda Bedensel Engelli çalıştırması sağlanacaktır. İşe alınmalarda partizanca, haksız uygulamalara son verilecek, Ereğli ve civarındaki gençlerimize ağırlık verilecek, idare Erdemir meclisi ve üst yönetimi Demir- Çelik sektörünü bilen, Erdemir’e yararlı kişilerden oluşturulacak, siyasi arpalık olmasına izin verilmeyecektir. Bu bir CHP Sözüdür. ”Olayın gerçek yüzü budur.

EN BÜYÜK PAY CHP’NİNDİR

O dönemde taşeron işçilerinin kadroya alınmasında en büyük pay CHP’nin dir.CHP’nin verdiği mücadele ve girişimlerle ilk ve orta okul mezunu, sosyal hizmetlerde çalışan taşeron işçilerinin kadroya alınmasının önü açılmıştır. Ve her şeyden önemlisi o dönemin başbakanı CHP’nin efsane Genel Başkanlarından, işçi dostu Sayın Bülent ECEVİT’ dir. Kaldı ki bugün bundan kendine pay çıkarmaya kalkanların, 1991 yılında Maden ocaklarının kapatılmasına karşı büyük Ankara yürüyüşünün önüne Mengen’de dozerleri çıkaranları Zonguldak halkı ve madencilerimiz hiçbir zaman unutmayacaktır.

Toplantıya, CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, Milletvekili aday adayı Önay Alpago, Belediye Meclis Üyesi Özkan Özyağcı ile çok sayıda partili katıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 11:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Umut
Umut - 9 yıl Önce

komik olmuş biraz herkez ama herkez biliyor ki o insan zeki cakan dırallah aşkına bana chp nin bu ülkede bir dikili agacini

SIRADAKİ HABER