UÇAR, SALI VE ÇARŞAMBA´YI NEDEN İŞARET ETTİ?

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar Gündem Gazetesi´ne konuştu ve Belediye Başkan Adayları için Salı ve Çarşamba gününü işaret etti.

UÇAR, SALI VE ÇARŞAMBA´YI NEDEN İŞARET ETTİ?
gundemeregli.com-AK Parti’de aylardır nefeslerin tutularak beklendiği Belediye Başkan Adaylarının açıklanması için geri sayım başladı.

Kulislerde merak edilen konu ise adaylar konusunda sürpriz yaşanıp yaşanmayacağı

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar gazetemiz Gündem’e yaptığı açıklamada, belirledikleri adayların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son onayının ardından kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Tahminen AK Parti’nin belirlenen bu isimleri en geç Çarşamba gününe kadar açıklaması beklediklerini de vurgulayan Uçar, İlçelerin ardından 8 Ocak tarihinde İl Başkanlığı olarak belde adaylarını da genel merkeze rapor sunduklarını ve adayların belirlenerek, açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Zonguldak Belediye Başkan Adayı olarak Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ı belirleyen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 7 İlçenin Belediye Başkanını ise Salı gününe kadar açıklayacak.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti genel merkezinde bir araya gelen partinin yetkili kurullarının Zonguldak’ın 7 ilçe Başkan Adayını belirlediğini belirterek, Bu tarih Salı günü olur, Çarşamba günü olur. Başbakanımıza bağlı.  Son neticeyi verecek olan kendisidir.” dedi.

UÇAR, “7 İLÇEDE ADAYLAR AÇIKLANACAK”

Tahminen AK Parti’nin belirlenen bu isimleri en geç Çarşamba gününe kadar açıklaması beklediklerini de vurgulayan Uçar, İlçelerin ardından 8 Ocak tarihinde İl Başkanlığı olarak belde adaylarını da genel merkeze rapor sunduklarını ve adayların belirlenerek, açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Uçar, gazetemize yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Bizim Zonguldak Belediye Başkanı Ali Bektaş. Bunun dışındaki isimler şuana kadar açıklanmadığı için belli değil. Adaylarımı yurt dışından dönen Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği karara göre değerlendirilecek. Bu seçimlerde genel merkezimiz çok farklı bir yöntem izliyor. Daha önceki yerel seçimler gibi değil. Adayları Genel Merkez mi açılar yoksa bizim mi açıklamamızı isterler bu net değil. Yalnız Salı gününe kadar adaylar açıklanmış olur diye düşünüyorum.”

SALI OLUR, ÇARŞAMBA OLUR

İlçe genelindeki adayların belirlendiğine yönelik haberlerin doğru olmadığını da kaydeden Uçar, sözlerini şu şekilde tamamladı:

 “Başbakanımızın Başkanlığındaki Komisyon tespitlerini yaptılar birkaç ilçemizin rutin işlemleri kaldı. Açıkçası biz belirlenen adayların açıklanmasını bekliyoruz. Zonguldak’ta 7 ilçemizin adayı açıklanacak. Bu tarih Salı günü olur, Çarşamba günü olur. Başbakanımıza bağlı.  Son neticeyi verecek olan kendisidir. Bunun ile ilgili süreci de genel merkezin talimatına göre hareket edeceğiz. Bizim adayları açıklamamamızı istediler. Bunun dışında çıkan haberler doğru değil.  Doğru olan genel merkezin açıklayacağı isimlerdir. O isimlerde şimdilik açıklanmadı Salı, Çarşamba açıklanır diye tahmin ediyoruz.” 

Yine Kulislerde  Devrek’ten Mustafa Semerci’nin, Çaycuma’da Mithat Gülşen’in, Ereğli’de MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer ve Dr. Hüseyin Uysal ile Alaplı’dan Mevcut Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ile Eski Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu arasındaki isimler arasında tercih yapılması beklenirken Gökçebey’de ise Belediye Başkan Adayının kim olacağı konusu ise belirsizliğini koruyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2014, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER