BEÜ sporda da yükselişte

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) son yıllardaki kaydettiği önemli gelişmelerine sporu da kattı.

BEÜ sporda da yükselişte

Geçtiğimiz yıllarda üniversitelerarası turnuvalara olan ortalama 11-12 spor branşı katılımını bu yıl 21’e çıkardı. Eskrimden Satranca, Tenisten Güreşe, Bokstan Atletizme kadar neredeyse yarışacak düzeyde sporcusu bulunan her branşta katılım sağladı. Bu katılımlar sayesinde madalya haberleri de ardı ardına gelmeye başladı.

Halen devam eden turnuvalarda bugüne dek Güreşten gümüş ve bronz olmak üzere 2, Tenisten grup 2.ciliği kupası, Bilek Güreşinde 2 gümüş, Boksta 75 kg Türkiye Şampiyonu olarak 1 altın madalya, Voleybol Kadınlarda grup ikinciliği kupası, Wushuda Türkiye 2.ciliği Türkiye 3.cülüğü, ikili takım şampiyonasında 2 tane Türkiye 3.cülüğü, Halk Oyunlarında grup 3.lüğü, Judoda ise 3 altın 2 bronz ve Türkiye 2.ciliği kupası olmak üzere 5 madalya ve 1 kupa, Atletizmde 1 Türkiye Şampiyonluğu ile 1 altın madalya, Taekwondoda 2 Türkiye 3.lüğüile 2 bronz madalya ile toplamda 5 altın, 5 gümüş, 6 bronz ile 16 madalya, 3 adet grup 2.liği ve 3.lüğü kupası ile 3 grup kupası, 3 adet takım halinde Türkiye2.liği ve Türkiye 3.lüğü kupası, bireyselde 5 Türkiye şampiyonluğu madalyası ile toplamda 22 madalya kazandılar.

Konu hakkında açıklama yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Mustafa Gümüş: “Üniversitemiz spora ve spor altyapısına yönelik yatırımlarına olan ilgisini her geçen gün arttırmaktadır. Yapılan yatırımlar ve destekler attıkça sporun ve kazanımlarının da yaygınlaşması ve daha nitelikli bir seviyeye gelmesi de mümkün olmaktadır. Bu yıl itibari ile ilk kez neredeyse yarışma düzeyinde mücadele edebilecek seviyedeki sporcularımızın tümü ile 21 farklı spor branşında katılım sağladık. Devam edegelen ve madalya beklentilerimizin olduğu gibi bugüne dek 22 adet madalya ve kupa kazandık. Üniversitemiz ve BESYO bünyesinde çok başarılı sporcularımız bulunmaktadır. 16 değişik branşta 49 milli sporcumuz bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümümüzde eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerimizi de başarıyla yürütmekteyiz. Birçok geniş katılımlı ve duyarlılık esaslı topluma hizmet uygulamalarımızı gerçekleştirdik. Tüm bu devam edegelen gelişmeler ve destekleri için başta üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve temsilleri ve başarıları ile göğsümüzü kabartan sporcu ve öğrencilerimize de teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.  

Değerlendirmelerde bulunan BEÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer: “ Her alanda yaptığımız yatırımların olumlu sonuçlarını görmek hepimizi mutlu etmektedir. Spor gerek hayatımızın gerek ise eğitimin önemli unsurlarından biridir. Bu nedenle göreve geldiğimiz günden bugüne dek spor yatırımlarına önem verdik ve önceledik. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun çalışmaları ve gayretleri de memnuniyet vericidir. Üniversitemizde Avrupa Şampiyonası dahi düzenledik, Olimpiyatlara sporcu gönderdik. Birçok sporcumuz gerek takım halinde gerekse bireysel olarak üniversitemize Türkiye şampiyonlukları getirdi. Birçok Federasyon Başkanımız spora ve sporcuya desteklerimizden dolayı teşekkürlerini iletti. Ülkemiz eğitim ve spor camiasına yapılan katkılarımız daha da artarak devam edecektir. Üniversite Sporları Federasyonu bünyesinde üniversite olarak her yıl neredeyse 3 veya 4 branşta ev sahipliği yaparak ilimize ve üniversitemize binlerce sporcu ve öğrenciyi getirdik. Şahit olduklarımız heyecan verici gelişmelerdir. Bu nedenle bu tabloda emekleri olan tüm mesai arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER