GOL KRALLIĞINDA CENTİLMENLİK ÖRNEĞİ

GOL KRALLIĞINDA CENTİLMENLİK ÖRNEĞİ

GOL KRALLIĞINDA CENTİLMENLİK ÖRNEĞİ

Karadeniz Ereğli’nin Yalı Bölgesi’nde 34 yıldır düzenlenen ve bu sene Cemaller Köyünden Şehit Kader Acar adına düzenlenen turnuvada finaller oynandı. Final maçında Terzi Köyü takımı ile karşılaşan ev sahibi Sücüllüspor  şampiyon oldu.

Sücüllü Köyü Futbol Sahasında oynanan ve ilki 34 yıl önce oynanan turnuvayı Karadeniz Ereğli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Fikri Kayacan, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Aksoy, İlçedeki çeşitli kulüplerin teknik adamları, muhtarlar ve vatandaşlar izledi.

ŞEHİDİN KABRİNDE DUA ETTİLER

Final öncesinde finallere katılan Sücüllü, Terzi, Ballıca ve Cemaller takımının sporcu ve teknik heyetleri  turnuvaya adını veren Şehit Kader Acar’ın  Cemaller Köyü’nde bulunan kabrine giderek dua ettiler.

Bilindiği gibi Piyade Uzman Çavuş Kader Acar,  2016 Kasım Ayında Fırat Kalkan Operasyonu'nda şehit düşmüş, doğup büyüdüğü Karadeniz Ereğli’nin Cemaller Köyünde ebedi istirahatgahına tevdi edilmişti.  

ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI…

Çeşitli köylerden çok sayıda seyircinin de sahada izlediği finaller kapsamında ilk oynanan karşılaşma olan üçüncülük maçında Ballıca Köyü Takımı ile Cemaller Futbol Takımı karşı karşıya geldi. 

Karşılaşmayı Cemaller ekibi 8-3 gibi farklı bir skorla kazandı.

FİNAL MAÇI NEFES KESTİ

Sücüllü Spor ve Terzi Spor arasında oynanan final maçı ise nefesleri kesen bir mücadeleye sahne oldu.

Sücüllü ekibinden Uğurcan Akbulut, karşılaşmanın 12. Dakikasında attığı golle takımını öne geçirdi. Bu gole Terzispor’dan Mücahit Turgut 20. Dakikada penaltıdan attığı golle karışlık verdi. Çekişmeli karşılaşmanın ilk yarısında 25. Dakikada Ferhat Adıgüzel, 40. Dakikada ise Umut Erdem’in golleriyle Sücüllüspor skoru 3-1 yaptı.

İkinci yarıda 50. Dakikada Terzispor’dan Tanju Kaya penaltıdan attığı golle farkı bire indirdi. 66. Dakikada gelişen atakta Sücüllü ekibinden Harun Gül takımının 4. Golünü attı.  83. Dakikada Mücahit Turgut Sücüllüspor ağlarını havalandıran golü atarak farkı yeniden bire indirdi.

Karşılaşmanın 90. Dakikasında Sücüllüspor’dan Harun Gül maçın skorunu belirleyen golü attı. Karşılaşma 5-3 Sücüllüspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Şampiyon takımın sporcuları, sevinçlerini seyircileri ile paylaştı.

ŞAMPİYONA KUPASINI GENÇLİK SPOR İLÇE MÜDÜRÜ VERDİ…

Karşılaşmanın sonunda dereceye giren takımlara ve başarılı sporculara ödülleri verildi.

Şampiyon Sücüllüspor’a ödülü olan kupa ve koç, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Keleş tarafından takdim edildi.

Keleş, ödül takdimi sırasında yaptığı konuşmada, turnuva finalleri için sahada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bakanlık olarak hareket eden, spor yapan gençleri gördükçe daha da mutlu oluyoruz. Turnuvanın şehidimiz, Kader kardeşimiz adına turnuvanın düzenlenmesinden ötürü çok mutluyuz. Turnuvaya katılan tüm takımlar teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

Turnuvanın ikincisi Terzispor’a ise ödülü Sücüllü Köyü Muhtarı Hasan Kural tarafından takdim edildi.  Kural, Şehit Kader Acar adına düzenlenen turnuvaya katılanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Burada birinci, ikinci olmaktan ziyade dostlukların pekişmesi önemliydi. Turnuva istediğimiz gibi geçti. Bu anlamda da tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Turnuvanın üçüncüsü Cemallerspor’a kupası, Zonguldak ASKF Başkan Yardımcısı Fikri Kayacan tarafından takdim edildi.  İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Aksoy da turnuvanın en centilmen takımı seçilen Kocaalispor Mahallesi takımına kupa ve plaketini takdim etti.

Turnuvanın 4. Takımı Ballıcaspor’a da plaket takdim edildi.

GOL KRALLIĞINDA CENTİLMENLİK ÖRNEĞİ

Turnuvada ayrıca gol kralı ve en iyi kaleciye de plaketleri takdim edildi.  En iyi kaleci Cemallerspor kalecisi olurken, gol kralı ise Sücüllü ekibinden Ferhat Adıgüzel oldu.

Ferhat Adıgüzel ile aynı sayıda gol atan Terzisporlu oyuncu Mücahit Turgut da seremoni esnasında davet edildi.  Turnuvanın teknik komite başkanı İsmail Erdem, Turgut’un maç sayısının fazla olmasından ötürü daha az maçta aynı golü atan Adıgüzel’e ödülün verilmesini n uygun bulunduğunu açıkladı.

Gol Kralı Ferhat Adıgüzel, bu ödülün Mücahit Turgut’a verilmesinin daha uygun olduğunu ifade ederek, gol kralı madalyasını kendi elleriyle Terzispor oyuncusu Turgut’un boynuna taktı. Adıgüzel’in hareketi, seremoniye katılanlar tarafından centilmenlik örneği olarak alkışlandı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2019, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER