ALAPLI EMNİYETİ UYARDI

ALAPLI EMNİYETİ UYARDI
gundemeregli.com- Alaplı ilçesi Emniyet Müdürlüğü okulların kapanmasının ardından çocukların korumasız olarak, trafiğe açık ana caddelerde gelişi güzel bisiklet kullanmasının olası kazalara davetiye çıkardığını belirterek velileri uyardı.
Alaplı Emniyet Müdürlüğünce okulların kapanmasının ardından çocukların korumasız olarak, trafiğe açık ana caddelerde gelişi güzel bisiklet kullanmasının olası kazalara davetiye çıkardığı belirtilirken, velilere de uyarılar da bulunuldu. Bisiklet kullanan çocuklara bisiklet yolları, park, bahçe ve oyun alanlarını kullanmalarını tavsiye edildiği açıklamada velilerden de çocuklarının bisiklet kullanmalarını gözetim altında tutmaları istendi. Emniyet Müdürlüğünden bisiklet kullananlara önemli tavsiyelerde bulunan açıklamada şunlara yer verildi:
“Okulların tatile girmesi ve havaların sıcak olması dolayısıyla artan bisiklet kullanımının olası kazalara meydan vermemesi için hem araç sürücülerimiz hem bisiklet sürücülerimiz tehlikelere karşı hazırlıklı olması gerekmektedir. Motorlu araç sürücüleri davranışlarınızı tahmin edebilecek şekilde bisiklet sürün. Böylece sürücüler davranışlarınızı daha hızlı biçimde algılayabilirler ve yolu sizinle paylaşırken rahatsızlık hissetmezler. Yolun kenarına paralel biçimde park edilmiş arabaların kapıları aniden açılabilir. Arkanızdaki araç geçmesine izin için korna çalsa da park halindeki araçlarla aranızdaki mesafeyi hep koruyun. Yol kenarında paralel park edilmiş arabaların yanında geçerken düz bir çizgiyi izleyin. Boşluklara girip çıkmayın. Sürücüler aniden trafiğin aktığı bölüme geçmenize hazır olmayabilirler. Siz düz giderken aniden önünüzde sola dönebilirler. Dur işaretine uymayarak aniden önünüze çıkabilirler. Sizi geçtikten sonra aniden sağa dönerek önünüze çıkabilirler.
Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2013, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER