Amelebirliği İşçi Temsilciliği seçimleri yapıldı

Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı’nın Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Çatalağzı İşletme Müdürlüğü ve Türkiye Elektrik Üretim-İletim A.Ş. Kuzey-Batı Anadolu Şebeke İşletme Grup Müdürlüğü’nün Zonguldak ve Ereğli Havzasında çalışan işçileri kapsayan İşçi Temsilciliği seçimleri 25 Haziran 2015 tarihinde yapıldı.

Amelebirliği İşçi Temsilciliği seçimleri yapıldı

AmelebirliğiBiriktirme ve Yardımlaşma Sandığı’nın Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Çatalağzı İşletme Müdürlüğü ve TürkiyeElektrik Üretim-İletim A.Ş. Kuzey-Batı Anadolu Şebeke İşletme GrupMüdürlüğü’nün Zonguldak ve Ereğli Havzasında çalışan işçileri kapsayanİşçi Temsilciliği seçimleri 25 Haziran 2015 tarihinde yapıldı.

TTK’nabağlı Müesseselerde ve Çatalağzı Termik Santralı İşletme Müdürlüğü ve Türkiye Elektrik Üretim-İletim A.Ş.Kuzey-Batı Anadolu Şebeke İşletme Grup Müdürlüğü işyerlerindekurulan sandıklarda yaklaşık 11 bin üye oy kullandı.

TTKKaradon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü’nde oyunu kullanan Genel Madenİşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci seçimlerin madenişçilerine hayırlı olması temennisinde bulunarak şunları söyledi.

“AmelebirliğiCumhuriyetimizin kurucularının daha Cumhuriyet kurulmadan maden işçileri içinkurduğu ilk yardımlaşma kurumudur. Amelebirliği’nin kuruluşu, ülkemiz yedidüvele karşı Kurtuluş Savaşını verirken,  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk vearkadaşlarının havzamıza, maden işçisine ve kömüre verdikleri büyük önemin enbüyük göstergesidir.

Kurulduğugünden bugüne, işçilerin alın terinden birikimlerini yine maden işçisininhizmetine sunan kurum, üyelerinin ekonomik ve sağlık sorunları, çocuklarının öğrenimindeen büyük destekçisi olmuştur ve olmaya devam etmektedir. İşçi arkadaşlarımızemekli olduklarında birikimlerini toptan alarak emeklilik yaşamlarına katkısağlanmaktadır.”

 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER