Başkan Müjdeyi verdi...Tesis yılbaşında faaliyete geçecek

Başkan Müjdeyi verdi...Tesis yılbaşında faaliyete geçecek

Başkan Müjdeyi verdi...Tesis yılbaşında faaliyete geçecek

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı HüseyinUysal, Devlet su İşleri (DSİ) tarafından Süleymanbeyler Köyü’nde yapımı devameden ve yaklaşık 38 milyon TL’ye mal olan içme suyu arıtma tesisindeincelemelerde bulundu. Uysal, projenin önümüzdeki yıl tamamlanması ile birlikteilçeye memba suyu kalitesinde su verileceğini söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediyebaşkan yardımcıları, bazı daire amirleri ile birlikte DSİ tarafındanSüleymanbeyler Köyü’nde 10 dönümün üzerindeki bir araziye inşa edilen içme suyuarıtma tesisinde gazetecilerle birlikte incelemelerde bulundu. KızılcapınarBarajı’ndan 6 kilometrelik bir hat ile arıtma tesisine gelen suyun 5-6 ayrınoktada değişik yöntemlerle filtreleneceğini dile getiren Uysal, arıtma tesisiinşaatını yapan firma yetkililerinden bilgi aldı.
Arıtma tesisi, su hatları ve yeni yapılandepolarla birlikte proje maliyetinin yaklaşık 38 milyon TL’yi bulduğunu dilegetiren Uysal, bu paranın 30 yıllık bir borçlanma ile proje bittikten sonraKdz. Ereğli Belediyesi tarafından karşılanacağını söyledi. 25 kilometrelik suisale hattında çalışmaların devam ettiğini belirten Uysal, çalışmaların bazınoktalarda kamulaştırmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle aksadığını anlattı.Başkan Uysal önümüzdeki aylarda hava şartlarına da bakılarak Göztepe’denKırmacı’ya kadar olan bölgede farklı noktalarda isale hatlarının döşeneceğini,bu çalışmalar sırasında bazı olumsuzluklar yaşanabileceğini belirterek,şimdiden Ereğli halkından anlayış beklediğini dile getirdi. Uysal ayrıca,günlük 70 bin metre küp içme suyu arıtma kapasitesine sahip tesisin devreyegirmesi ile birlikte yaklaşık 50 yıl boyunca 350 bin nüfusa su verileceğinisöyledi.
Gezi sırasında gazetecilerin su ücretlerine zamyapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusunu da yanıtlayan Uysal, bunun maliyethesabına göre belirleneceğini açıkladı. Uysal “Zonguldak ve ilçeleri ilekarşılaştırıldığında en ucuz sudan Ereğli halkı faydalanıyor. Ereğli’de suyu şuanda 2 TL 10 kuruşa veriyoruz. Tabi biz bu maliyet farklarını belediye olaraksübvanse ediyoruz. Arkadaşlarımız maliyet ile ilgili olarak çalışma yapıyorlar.Buranın bir yapılış maliyeti var. Bununla ilgili borçlanmaya gireceğiz.Ereğli’nin yüzde 85 su hatlarını yeniledik. Su depoları yapıldı. Bunların hepsibir maliyete eklenip, çalışılır. Erdemir’den su almayacak olmamamız, bizim hiçmaliyetimiz olmayacak anlamında değil. Bunun hepsinin bir maliyeti olacak veolması da lazım. Burada 12 ayrı tesisi var. Burada çevre mühendisimiz,kimyacımız olacak. Burada da 20’ye yakın mühendis ve memurumuz görev alacak”dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER