Chp Zonguldak’ta Belediye kavgası başladı

İsmi sürekli parti içinde yaşanan tartışmalar ile anılan CHP Zonguldak İl Başkanlığı’nda bu kez de belediye kavgası çıktı. CHP İl Başkanı, CHP’li Zonguldak Belediye Başkanını eleştirdi. Başkan Muharrem Akdemir’de eleştirilere cevap verdi.

Chp Zonguldak’ta Belediye kavgası başladı
İsmi sürekli parti içinde yaşanan tartışmalar ile anılan CHP Zonguldak İl Başkanlığı’nda bu kez de belediye kavgası çıktı. CHP İl Başkanı, CHP’li Zonguldak Belediye Başkanını eleştirdi. Başkan Muharrem Akdemir’de eleştirilere cevap verdi. 

İl başkanlığı seçim süreci, milletvekilliği aday adaylığı sürecinde yaşanan tartışmalar ile ismi sık sık yerel basında kavgalar ile gündeme gelen CHP Zonguldak İl Başkanlığı’nda bu kez de belediyenin hizmet kavgası başladı.

Kente hiç bir hizmet yapmadığı iddiasıyla her kesimin eleştirisini alan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i partisinin il başkanı da eleştirdi. İl başkanı Ertuğrul Koltuk, seçim çalışmaları sırasında vatandaşların sürekli belediyeyi şikayet etmesine tepki göstererek, “Biz Zonguldak´ta belediyemiz iyi hizmetler yapsın, halkımız memnun olsun isteriz. Bunun için uğraşıyoruz. Bizim bir oy için çıkmadığımız köy, gitmediğimiz tarla, çalmadığımız kapı kalmadı. Belediye personeli hakkında, çalışmalar hakkında şikayetler de geliyor. Biz bunları dinliyoruz, not alıyoruz, Ankara´nın da bu konuda bilgileri var. Bizi arayıp görüşlerimizi alıyorlar” eleştirisinde bulundu.

Başkan Akdemir’in seçim çalışmalarında yer almadığını da hatırlatan Koltuk, “Örgütle belediye el ele verip çalışmalar yapması gerek. Merkez İlçe Başkanı, Merkez İlçe yönetimi, milletvekillerimizle birlikte bundan sonra değerlendireceğiz, bir sonuca varacağız. Bir çalışma programı koyarız ortaya; mahallelere, sokaklara hizmet gider, belediye ile örgüt paslaşır. Bunun doğrultusunda çalışma yapar. Hiç kimse örgütün üzerinde değildir, bunu vurgulayarak söylüyorum. Şikayetler genel başkana bildiğim kadarıyla gitmiş. Ama genel başkan her zaman önce bizi arar, fikrimizi sorar. Buna göre biz de görüşlerimizi belediyeyle, halkımızla paylaşıp en iyisi nasıl olacaksa onu veririz. Çünkü önemli olan partimizdir. Ben, 30 senenin üzerinde bu partide görev alıyorum. Partimizin zarar görmesini asla istemem. Bu seçimlerde az bir farkla birinci olduk, ama belediye başkanımız da bizim içimizde olsaydı, onun da getireceği oylar olsaydı daha iyi olurdu. Bu sebepten bir burukluk var. Vatandaşa da hak veriyorum. Ben eksikleri bildirmek adına daire başkanını da, daire müdürünü de ararım ama daire müdürü kendi bildiğini yapıyorsa, ben elimden geleni yaparım. Partim için her şeyi yapmaya hazırım dedi.

Bu açıklamaların yerel basında yer almasının ardından, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’den cevap geldi. Açıklamaları, ‘Haksızlık’ olarak değerlendiren Muharrem Akdemir, “Eleştiri kendine göre yapmıştır. Ertuğrul başkanla benim herhangi bir sıkıntım yok ama kendi içerisinde benimle ilgili bir meselesi varsa bilemem. Benimle ilgili bir sıkıntısı veya düşüncesi varsa, gelip bana anlatsın. Daha önceki konuşmalarımızda bana, ‘Başkanım, sen çok mükemmel işler yapmışsın. Bu kadar iş yaptığınızı bilmiyorduk. Zonguldak adına çok güzel şeyler yapmışsınız. Sonuna kadar arkandayız’ diyen kişi kendisiydi. Seçimde nasıl destek verdiğimi onlar biliyor” diye konuştu. 

Yaşanan karşılıklı açıklamalar Zonguldak yerel basının da geniş yer buldu.
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER