DESTEK İSTEDİLER

DESTEK İSTEDİLER
gundemeregli.com- AK Parti Kilimli Teşkilatı Engelliler Komisyonu Başkanı Orhan Çimşir ve beraberindekiler Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Kemal Gümrükçü&[#]8217;yü ziyaret etti.
AK Parti Kilimli Teşkilatı Engelliler Komisyonu Başkanı Orhan Çimşir ve beraberindekiler Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Kemal Gümrükçü&[#]8217;yü ziyaret ederek, engellilere destek verilmesini istedi.
AK Parti Kilimli Teşkilatı Engelliler Komisyonu Başkanı Orhan Çimşir, ziyaret amaçlarının engellilere destek verilmesi olduğunu belirtti. Çimşir, &[#]8220;Her hafta Salı günü öğlen saat 13.00 ile 17.00 arası Zonguldak Kilimli&[#]8217;de bulunan Dilek Market üstünde tüm soru ve sorunları görüşmek üzere toplanıyoruz. Ayrıca her hafta Cumartesi günü saat 16.00&[#]8217;da Zonguldak Kilimli&[#]8217;de bulunan Dilek Market üstü AK Parti binasında toplantı düzenliyoruz. Diğer engelli vatandaşlarımızın da aramıza katılmasını istiyoruz. Hep birlikte sorunlarımızı paylaşıp yetkililere dile getirmekteyiz. Tüm engelli vatandaşlarımız toplantılarımıza ücretsiz olarak katılabilmektedir.
Toplantılarımız da devletimizin biz engellilere tanıdığı haklar, engellilerimizin tüm hakları konuşulup tartışılıyor. Engellilere verilen haklar uygulanıyor mu? Ne kadar uygulanıyor yeterli oluyor mu? Engelli vatandaşlarımızın iş konusunda yaşadığı sorunlar sıkıntılar dile getirilmektedir&[#]8221; dedi.
Ardından konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Kemal Gümrükçü ise &[#]8220;Bizim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bütün engelli vatandaşlarımızın yanındayız ve destekliyoruz onları. Biz şuana kadar 4 bine yakın engelli vatandaşımıza hizmet veriyoruz, destek olmaya çalışıyoruz. Bakanlığımız da Temmuz ayı itibariyle yürürlüğe girecek olan şuanda kanun geçerli ama bir daha uzatılmayacak olan bir kanun olayı var. Burada bir engelli vatandaşımız herhangi bir ulaşılabilirlilik noktasında bir engelle karşılaştığı zaman o kamuyu ya da devlet dairesini mahkemeye verebilecek, hakkını savunabilecek. Bu noktada bütün kamu binalarının da engelli vatandaşlarımızın ulaşabilirliliği noktasında pozisyon alması gerekiyor.
Engelli bir vatandaşımız kamu binasına girdiği zaman hiçbir sorunla karşılaşmadan istediği makama, istediği yere gidebilecek kendi başına engelleri kaldırma noktasında. Bu çalışmalara devam ediyoruz. Hem Zonguldak&[#]8217;ta hem de Türkiye genelinde bu engelleri kaldıralım projesi çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor. Biz zaten engelli vatandaşlarımızın yanındayız. 29 Nisan&[#]8217;da engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak bir sınav yapılacak. Onların kamuda istihdamı sağlanacak.
Bu lise ve üniversite kısmı. 14 Mayıs itibariyle başvurusu alınacak olan ilkokul ve orta kısım engelli vatandaşlarımızın müracaatları alınıp kura ile onlarında kamuda istihdamı sağlanacak. Devlet olarak engelli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu ve olmaya da devam edeceğiz. Her türlü sorununuzu da çözmek için buradayız, gece gündüz, 24 saat her zaman destekçininiz ve yanındayız. Bize ne düşüyorsa, ne yapmamız gerekiyorsa buyurun beraber yapalım, sorunlarınızı çözelim, çözmeye de hazırız&[#]8221; diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2012, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER