Emniyet Türkiye´deki dolandırıcılık haritasını çıkardı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye´deki dolandırıcılık haritasını çıkardı. EGM´ye göre en çok 40 yaş üstü dolandırılıyor

Emniyet Türkiye´deki dolandırıcılık haritasını çıkardı
Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye´deki dolandırıcılık haritasını çıkardı. EGM´ye göre en çok 40 yaş üstü dolandırılıyor.Araştırmalar, dolandırılanların yüzde 65’inin erkek olduğunu ortaya koyuyor.Türkiye´de binlerce kişi dolandırıcıların ağına düştü. EGM, buna yönelik hem Türkiye’nin dolandırıcılık haritasını çıkardı hem de dolandırıcılığa karşı strateji planı oluşturdu.

Türkiye’de dolandırıcılarla ilgili dikkat çeken bulgular:

KADINLAR DAHA UYANIK:Türkiye’de en çok 40 yaş üstündeki kişiler dolandırılıyor. Araştırmalar, dolandırılanların yüzde 65’inin erkek olduğunu ortaya koyuyor.

YAYGIN YÖNTEM ‘HAVALE’: Dolandırıcılık en çok bankadan havale yöntemiyle gerçekleştirilirken en az kullanılan yolsa bir yere altın ya da para bıraktırma oluyor.

ALINACAK TEDBİRLER CAMİLERDE UYARI:İl müftülükleri tarafından cuma namazları ve vakit namazlarından sonra cami cemaatine Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı uyarı metni okunacak.

FATURALARDA MESAJ: Elektrik ve doğalgaz faturalarıyla 3 ayrı dönemde toplam 34 milyon aboneye uyarı mesajı gönderilecek.

DERS KİTABINA GİRECEK: İlk ve ortaöğretim kurumlarında rehber öğrencilere konular anlatılarak, öğrenciler aracılığıyla veliler bilgilendirilecek. 2016 ve 2017 eğitim ve öğretim yıllarında okul kitap kapaklarına uyarıcı metin basılacak.

TİYATRO OYUNLARI: Yaşanmış dolandırıcılık olayları emniyet mensupları tarafından üç ayrı tiyatro oyununda canlandırılacak.

TELEVİZYON PROGRAMLARI:En çok izlenen evlilik, spor ve eğlence programlarında dolandırıcılık konusunda vatandaşlar bilgilendirilecek.

HEDEF KİTLEYE ÖZEL EĞİTİM:Emniyet teşkilatından yetkililer üniversitelerdeki akademik ve idari personele, belediye meclis üyelerine, köy muhtarlarına, taksi ve toplu taşıma aracı şoförlerine, baro başkanları ve avukatlara, bankacılara yönelik eğitim verecek.

BILLBOARD’LARDA UYARI: Türkiye genelinde 400 bin broşür, 10 bin 500 afiş ile 620 billboard kullanılarak vatandaşlar bilgilendirilecek.
 
ŞU ANDA DOLANDIRILIYOR OLABİLİRSİNİZ: Dolandırıcıların en çok kullandığı havale yoluyla dolandırıcılık yönteminin önüne geçmek için vatandaşa ATM’lerde işlem bittikten sonra “ŞU ANDADOLANDIRILIYOR OLABİLİRSİNİZ, EMİN MİSİNİZ?”mesajı gösterilecek.

HAT ALMAK ZORLAŞTIRILACAK: EGM, GSM operatörleri aracılığıyla abonelere yılda 3 kere uyarı mesajı gönderilecek. Dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için telefon hattı almak zorlaştırılacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2015, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER